ActueelElkerliek stelt veiligheid van patiënten, bezoekers en medewerkers voorop

25 juni 2021

Elkerliek

Vanaf zaterdag 26 juni versoepelt de overheid de coronamaatregelen. We zijn blij dat dit weer kan. We vinden het wel belangrijk om de veiligheid van patiënten, bezoekers en medewerkers in ons ziekenhuis voorop te stellen. En de verspreiding van (mogelijk nieuwe varianten van) het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. 1,5 meter afstand houden van elkaar blijft daarbij een belangrijke vereiste en is in ons ziekenhuis niet overal mogelijk. We vragen u daarom om, ook vanaf 26 juni, een mondneusmasker te blijven dragen in ons ziekenhuis. Bij binnenkomst in het ziekenhuis krijgt iedereen dit mondneusmasker nog steeds aangereikt. Daarnaast blijft de screening bij de ingang van het ziekenhuis de komende weken nog in stand. Vrijwilligers staan klaar om vragen te beantwoorden.

De komende weken gaan we zorgvuldig vaststellen waar we in het ziekenhuis de maatregelen verantwoord kunnen versoepelen. De belangrijkste maatregelen blijven:

  • Pas hand-, hoest- en nieshygiëne toe
  • Houd anderhalve meter afstand. Is dat niet mogelijk, draag dan een mondneusmasker
  • Heeft u koorts of luchtwegklachten, blijf thuis en laat u testen, als u bezoeker bent.

Patiënten blijven we vragen om zoveel mogelijk alleen - dus zonder begeleiding - naar hun polikliniekafspraak te komen. Vanaf 26 juni wordt het bezoek in de kliniek verruimd. Een patiënt mag per bezoekuur maximaal twee bezoekers ontvangen. We vragen u dringend om tijdens het bezoek aan een patiënt een mondneusmasker te dragen. 

Meer informatie over het bezoeken van ons ziekenhuis vindt u op de pagina 'op bezoek'

Meer nieuws