ActueelBelangrijk bericht n.a.v. stopzetten vaccineren met AstraZeneca

2 april 2021

Wij zijn geschrokken van het bericht dat het ministerie van VWS heeft besloten om het vaccineren met het coronavaccin van AstraZeneca per vandaag 16.30 uur te pauzeren voor personen onder de 60 jaar. Temeer omdat wij vandaag medewerkers hebben gevaccineerd met dit vaccin. Voor de patiënten die gisteren en vandaag ook gevaccineerd zijn in het Elkerliek ziekenhuis is een ander vaccin gebruikt.  

Het besluit om het vaccineren met AstraZeneca te pauzeren, is genomen nadat er in Nederland vijf meldingen van trombose en verlaagde bloedplaatjes zijn gedaan bij bijwerkingencentrum Lareb. Op dit moment doet het Europese geneesmiddelenbewakingscomité van de EMA onderzoek naar deze mogelijke bijwerking. Resultaten van dit onderzoek worden woensdag 7 april verwacht. Dan wordt een nieuwe afweging gemaakt over de inzet van AstraZeneca.

Wat doen bij bijwerkingen

Medewerkers die zich zorgen maken over de bijwerkingen die zij ervaren, kunnen contact opnemen met de huisarts. Meer informatie over de ontwikkelingen rondom dit AstraZeneca-vaccin zijn vinden via de website van het RIVM.

Meer nieuws