ActueelAangescherpte coronamaatregelen i.v.m. Britse Covid-variant

23 februari 2021

Hoofdingang Elkerliek ziekenhuis

In Brabant leiden de recente uitbraken van besmettingen met de Britse Covid-variant tot grote zorgen. We willen uiteraard dat u ons ziekenhuis veilig kunt blijven bezoeken. Daarom worden binnen het Elkerliek de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan verder aangescherpt. Zo wordt het bezoekuur teruggebracht naar 1 uur en krijgt iedereen die het ziekenhuis bezoekt een chirurgisch mond-neusmasker uitgereikt dat men gedurende het gehele verblijf moet ophouden.

Bezoektijd teruggebracht naar 1 uur per dag
Met de oprukkende Britse variant van het coronavirus in ons achterhoofd willen we u, uw naasten en onszelf nóg beter beschermen tegen het coronavirus. Het verminderen van het aantal mensen dat in het ziekenhuis aanwezig is, is daarbij erg belangrijk. Ook het beperken van de tijd die bezoekers in ons ziekenhuis doorbrengen, kan daaraan bijdragen. Daarom wordt met ingang van 24 februari de bezoektijd teruggebracht naar 1 uur per dag. Dit bezoekuur is dan dagelijks van 18.00 tot 19.00 uur. Er is slechts 1 bezoeker per patiënt per bezoekuur toegestaan en tussentijdse wisselingen zijn niet mogelijk.

Draag het mondkapje dat u van ons krijgt uitgereikt
Iedereen krijgt bij de ingang een chirurgisch mondneusmasker uitgereikt. Tijdens uw gehele bezoek aan ons ziekenhuis dient u dit te dragen. Dus ook in de patiëntenkamers tijdens het bezoekuur! Het mag alleen afgezet worden, wanneer dit door één van onze zorgmedewerkers gevraagd wordt. Uw eigen mond-neusmasker, stoffen mondkapje of face-shield moet u dus vervangen door het exemplaar dat u van ons ontvangt. Een chirurgisch mond-neusmasker biedt namelijk betere bescherming tegen het coronavirus.

Uitbreiding beschermingsmiddelen op Covid-cohorten
Bezoekt u een patiënt met een Covid-besmetting? Dan krijgt u vóór het binnengaan van de patiëntenkamer:

  • een spatbril en chirurgisch mond-neusmasker
  • een (disposable) schort
  • handschoenen.

Door het gebruiken van deze beschermingsmiddelen bent u zo optimaal mogelijk beschermd tegen een Covid-besmetting tijdens uw bezoek.

Andere maatregelen blijven van kracht
Ook onze andere maatregelen blijven nog steeds van kracht en dienen zorgvuldig te worden nageleefd. Zo dient u voorafgaand aan uw bezoek aan ons ziekenhuis onze coronascreening te doorlopen (online via onze website of bij de ingang), moet u overal anderhalve meter afstand houden en dient u alleen naar uw afspraak komen (behalve bij kinderen en in uitzonderlijke gevallen, dan mag er maximaal 1 begeleider mee). Op die manier minimaliseren we de kans op besmettingen en blijft ons ziekenhuis veilig te bezoeken.

Meer nieuws