ActueelAangepaste bezoekregels per 22 november

19 november 2021

De afgelopen weken zien we het aantal coronabesmettingen in onze regio weer fors toenemen. Dat vertaalt zich in steeds meer coronapatiënten die in ons ziekenhuis worden opgenomen. Om ervoor te zorgen dat het in het Elkerliek veilig is en blijft, nemen we diverse maatregelen. Dat doen we om u, uw naasten en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen het coronavirus.

Om het aantal mensen te beperken dat in ons ziekenhuis aanwezig is, worden de bezoekregels aangepast. Deze regels gelden vanaf maandag 22 november. Hieronder leest u wat er verandert en welke bezoekregels hetzelfde blijven.

Wat verandert er?

  • Vanaf maandag 22 november is er tijdens het bezoekuur maximaal 1 bezoeker* toegestaan. Wisselen tussen bezoekers is daarbij niet toegestaan.

Welke bezoekregels blijven?

  • Het aantal bezoekmomenten is op de meeste afdelingen* in het Elkerliek van 14.00 - 15.00 uur en van 18.30 - 19.30 uur.
  • Personen met luchtwegklachten of koorts zijn niet welkom totdat zij 24 uur klachtenvrij zijn.
  • We willen u vragen om – vóórdat u naar het ziekenhuis komt – met familieleden te overleggen wie de patiënt komt bezoeken.
  • Wij vragen u om in het ziekenhuis overal een medisch mondneusmasker te dragen. Ook in de patiëntenkamers.

* Uitzonderingen zijn de Intensive Care, afdeling Kind & Jeugd, Centrum voor Geboorte en Gezin en de dagopname voor volwassenen. Bekijk www.elkerliek.nl/opbezoek voor verdere actuele informatie.

Samen voor een veilige zorg.

Meer nieuws