ActueelDringend verzoek aan patiënten en bezoekers: Draag een mondkapje

30 september 2020

meisje met mondkapje

Het Elkerliek ziekenhuis, de Zorgboog, Savant en de huisartsen in de regio Helmond en de Peel doen een dringend verzoek aan patiënten en bezoekers om een mondkapje te dragen als ze naar hun locaties komen. Op deze manier kunnen inwoners van de regio een belangrijke bijdrage leveren aan het beschikbaar kunnen houden van alle reguliere zorg naast de Covid-zorg, in tijden van nieuwe opvlamming van Covid-19. Wij adviseren iedereen dringend om het mondkapje te dragen totdat zij het ziekenhuis weer verlaten. Patiënten die vanuit de covid-screening (online of aan de deur) aanvullende bescherming nodig hebben, krijgen een mondneusmasker van het ziekenhuis uitgereikt.

Waarom dit verzoek?

De zorginstellingen vinden dat zij alles moeten doen dat ook maar enigszins bij kan dragen aan de beschikbaarheid van zorg voor iedereen die dat nodig heeft. Het doen van dit dringende verzoek aan patiënten en bezoekers is een onderdeel van een breder pakket aan maatregelen dat al eerder genomen is. Hiermee komen zij tegemoet aan de oproep van veiligheidsregio om mondkapjes te dragen in openbare ruimtes.

Ook de eerdere maatregelen in het Elkerliek ziekenhuis blijven van kracht:

  • Slechts 1 bezoeker per (opgenomen) patiënt;
  • Kom indien mogelijk alleen naar uw afspraak;
  • Verlaat het ziekenhuis zo snel mogelijk na uw afspraak.

Voor de maatregelen die gelden binnen de Zorgboog, Savant en de huisartsenpraktijken verwijzen we u naar de desbetreffende zorginstelling. 

Wij staan voor je klaar

Het Elkerliek ziekenhuis, de Zorgboog, Savant en de huisartsen zijn zich er bewust van dat de genomen maatregelen en ook het dragen van mondkapjes vervelend kan zijn voor patiënten en bezoekers. De maatregelen zijn echter hard nodig om ervoor te zorgen dat alle zorg beschikbaar blijft voor alle mensen die zorg nodig hebben. Door ons samen te houden aan de maatregelen, kan iedereen bijdragen aan het beschikbaar houden van de reguliere zorg naast de Covid-zorg. Vanwege het gezondheidsbelang doen de zorgorganisaties nog een extra oproep: mijd de zorg niet als u deze nodig heeft.

Meer nieuws