ActueelDe balans zoeken tussen corona- en reguliere zorg

22 februari 2021

Hygiënisch handpompje

In het Elkerliek willen we iedereen de zorg geven die nodig is. Daarom zoeken we continu naar de balans tussen coronazorg en de zorg voor onze andere patiënten. Hoe we dat doen, lichten we hieronder toe.

Meer zorg op afstand

De afgelopen periode is veel ervaring opgedaan met telefonische en videoconsulten. Dat bleek vaak een prima alternatief voor een afspraak in het ziekenhuis. Indien mogelijk zullen we inzetten op deze vorm van zorgverlening. Zo verminderen we de toestroom van patiënten naar ons ziekenhuis.

#Ikdoewelmee

We willen de juiste zorg kunnen blijven bieden aan iedereen die dat nodig heeft. Help ons daarbij door ervoor te zorgen dat het coronavirus zich niet verder kan verspreiden. Blijf dus thuis als u corona-achtige klachten heeft, draag een chirurgisch mond-neusmasker (dit krijgt u bij de ingang van ons uitgereikt), denk aan de handhygiëne (bij binnenkomst en als u arriveert op een polikliniek of afdeling) en houd overal anderhalve meter afstand. Verder geldt in ons ziekenhuis: slechts 1 bezoeker per (opgenomen) patiënt, kom indien mogelijk alleen naar uw afspraak (bij kinderen en in uitzonderlijke gevallen is max. 1 begeleider toegestaan) en verlaat het ziekenhuis zo snel mogelijk na uw afspraak.

Stel noodzakelijke zorg niet uit!

Vanzelfsprekend geldt dat mensen die acute zorg nodig hebben altijd in het ziekenhuis terecht kunnen. Heeft u dus urgente klachten waarvoor u een beroep moet doen op ziekenhuiszorg, stel dat dan niet uit!

Meer nieuws