ActueelBELANGRIJK: Wat u moet weten over uw poliklinische afspraak

24 april 2020

Heeft u binnenkort een afspraak in het ziekenhuis? Dan gaan een aantal zaken net wat anders dan u gewend bent. Er zijn namelijk verschillende maatregelen genomen om de kans op verdere verspreiding van het coronavirus te minimaliseren. We vragen uw medewerking om uw bezoek voor uzelf, onze medewerkers en andere patiënten zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen.

Houd u daarom rekening met de volgende zaken waarmee we samen met u het Elkerliek corona-proof  maken:

  • Heeft u op de dag van uw afspraak koorts (meer dan 38 graden), bel dan met de afdeling om uw afspraak te verzetten. U moet minimaal 24 uur koortsvrij en zonder andere corona-achtige klachten zijn voordat u het ziekenhuis kunt bezoeken.
  • Heeft u op de dag van uw afspraak luchtwegklachten (hoesten, neusverkouden, niezen of keelpijn)? Neem dan telefonisch contact op met de poli om te overleggen of uw afspraak door kan gaan. Doe dit ook als een huisgenoot besmet is (geweest) met corona (minder dan 14 dagen voor uw afspraak) of als u de afgelopen 14 dagen in een gebied met een oranje of rood reisadvies bent geweest. Bij de entree van het ziekenhuis wordt u hierop nogmaals bevraagd. 
  • Patiënten gaan indien mogelijk alleen en dus zonder begeleider het ziekenhuis in. Uitzonderingen gelden voor kinderen en andere uitzonderlijke situaties waarin een begeleider noodzakelijk is. Begeleiders kunnen de patiënt naar de entree brengen en daarna in auto of buiten wachten. Op deze manier creëren we ook in wachtkamers en in de gangen voldoende mogelijkheden om 1,5 meter afstand te houden.
  • Houd altijd 1,5 meter afstand, zowel in het ziekenhuis als op het ziekenhuisterrein. Is het ergens wat drukker? Wacht dan even op de ander of doe een stapje terug. Geef elkaar de ruimte.
  • Desinfecteer uw handen zodra u het ziekenhuis binnenkomt en nogmaals bij de polikliniek of afdeling.
  • Maak in Helmond gebruik van de hoofdingang aan de Wesselmanlaan. In de centrale hal treft u een hostess, die aangeeft hoe u bij de betreffende polikliniek komt.
  • Meld u maximaal 5 minuten voor de afspraak bij de poli. Dit voorkomt drukte in de wachtruimtes.
  • Verlaat het ziekenhuis na uw afspraak zo snel mogelijk. Als aanvullend u nog naar de bloedafname of de afdeling radiologie moet, dan kunt u wachten op de polikliniek totdat u daar terecht kunt.

De route van patiënten die voor reguliere zorg naar het ziekenhuis komen, is fysiek gescheiden van de coronapatiënten. Als u naar het ziekenhuis komt, bijvoorbeeld voor een poliklinische afspraak, dan hoeft u dus niet bang te zijn dat u daardoor in aanraking komt met iemand waarvan bekend is dat hij of zij corona heeft.

Het kan zijn dat u in het ziekenhuis mensen ziet die een mondneusmasker dragen. Daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Dit is een patiënt die corona-achtige klachten heeft (hoesten, niezen, keelpijn), maar waarbij er géén verdenking bestaat op corona. Dit is bijvoorbeeld het geval bij hooikoorts. In deze gevallen krijgt de patiënt uit voorzorg een mondneusmasker.

Meer weten?

Bekijk dan de pagina Veelgestelde vragen herstart reguliere zorg.

Meer nieuws