Wie werken er?



Kinderarts

De kinderarts is een dokter die zich heeft gespecialiseerd in de geneeskunde voor kinderen. Hij of zij zal je op de afdeling Kind & Jeugdals eerste onderzoeken en behandelen.

Andere artsen

Alle artsen in het ziekenhuis hebben hun eigen specialiteit. Als je een been breekt kom je bijvoorbeeld bij een orthopeed terecht. Die heeft zich gespecialiseerd in het botten- en gewrichtenstelstel van de mens. En de oogarts, de keel-, neus- en oorarts…juist ja. Deze dokters werken niet alleen op de afdeling Kind & Jeugd. Zij behandelen ook volwassenen. De artsen dragen een witte jas met paarse strepen.

Verpleegkundige

Degenen die je het meeste ziet, zijn de verpleegkundigen. Ze komen regelmatig naar je toe, verzorgen je als dat nodig is en geven je medicijnen. Ze hebben altijd overleg met de dokter. Aan de verpleegkundige mag je altijd álles vragen. Zij zijn er speciaal voor jou! Er zijn altijd meerdere verpleegkundigen aan het werk. Je ziet dus niet steeds hetzelfde gezicht. Ook ’s nachts is er altijd een verpleegkundige op de afdeling. De verpleegkundigen dragen een wit uniform met roze strepen.

Fysiotherapeut

Een fysiotherapeut zie je bijvoorbeeld als je je been gebroken hebt en weer gaat leren lopen. Deze therapeut helpt je en oefent met je. Ook als er andere problemen zijn met het bewegen kom je bij de fysiotherapeut. Meestal heeft dat te maken met het lopen, soms ook als je problemen hebt met bepaalde bewegingen met je hand, maar ook als je bijvoorbeeld niet op een goede manier adem haalt. De fysiotherapeut helpt je om het allemaal weer zelf te doen.

Psycholoog

Sommige ziektes die je krijgt, gaan niet meer over. Diabetes of suikerziekte bijvoorbeeld, maar ook astma. Als dat gebeurt verandert er heel wat in je leven. Misschien mag je niet alles meer eten, of moet je op een bepaalde tijd medicijnen hebben. Daaraan wennen is best moeilijk. Een psycholoog kan daarbij een grote hulp zijn. Zij helpt je bij het maken van je nieuwe dagindeling, geeft je hulpmiddeltjes en helpt jou en je ouders gewend te raken aan een nieuwe leefstijl.

Pedagogisch medewerker

Op onze afdeling Kind & Jeugd is de Opkikker een heel belangrijke plek. Daar staan boeken, films, speelgoed en nog veel meer. Als je in het ziekenhuis ligt is dit een fijne plek; even weg uit je kamer en iets anders doen. Onze pedagogisch medewerkers staan daar altijd voor je klaar. Ze laten zien wat je kunt doen, helpen daarbij, maar kunnen je ook informatie geven over je ziekte, over onderzoeken die je gehad hebt of nog krijgt, of over een spannende operatie die eraan komt. De pedagogisch medewerkers zijn geen dokter of verpleegkundige.

Schoonmaker

Het is heel belangrijk dat het goed schoon is in het ziekenhuis. Daarom zijn wij ook blij met onze schoonmaakmedewerkers. Als je op de afdeling bent, zul je er vast wel een tegenkomen. Ze zorgen ervoor dat de kamer schoon blijft, en ook de gangen en de andere ruimtes op onze afdeling. De schoonmakers dragen een witte jas en een beige/witte broek.

Voedingsassistente

Lekker eten en drinken. Dat kan ook in ons ziekenhuis. We hebben een hele grote keuken waar de lekkerste gerechten worden klaargemaakt. Soms mag je jammer genoeg niet alles hebben. Bijvoorbeeld als je geopereerd wordt of bent. De voedingsassistenten weet dat allemaal. Zij zorgen ervoor dat je niets tekort komt. Zo komen ze bijvoorbeeld langs met een grote kar waar je zelf kunt kiezen wat je lekker vindt. De voedingsassistenten een wit met blauw uniform met bestek erop.

Secretaresse

Iemand die je zelf niet zo veel zult spreken, maar wel zult zien, is de secretaresse. Zij zit aan de balie. Je ouders krijgen haar aan de telefoon en ze kunnen aan haar van alles vragen. De secretaresse komt dan wel niet aan je bed, ze doet wel heel belangrijk werk op de afdeling. Zo zorgt ze er bijvoorbeeld voor dat alle papieren op tijd op de goede plek zijn en dat alles goed geregeld is.