Wat neem je mee?Overdag dragen de meeste jongeren geen pyjama of nachthemd. Het is ook fijn om ‘gewone’ kleding mee te nemen. Let er wel op dat het in het ziekenhuis meestal wat warmer is dan thuis of op school, dus neem niet te warm kleding mee.
Als je uit bed kan en mag, is het fijn om sloffen, slippers of schoenen mee te nemen. Je hoeft dan niet op blote voeten rond te lopen.

Wat je verder mee moet nemen? Als eerste de medicijnen die je thuis gebruikt. Verder spulletjes om te douchen en jezelf te wassen en natuurlijk ondergoed. Als je het fijn vindt om je eigen dekbed en kussensloop van thuis mee te nemen, dan is dat geen probleem. En ook een foto of je knuffel (ja, ook als je al wat ouder bent) zijn meer dan welkom. Dat geldt niet voor sieraden en piercings. Ook nagellak moet van je nagels af en dit geldt ook voor kunstnagels.

Er zijn veel materialen op de afdeling Kind & Jeugd. Die hoef je dus niet mee te nemen, maar een spel dat je graag speelt kan natuurlijk altijd. Ook hebben we draadloos internet in ons ziekenhuis zodat je kunt internetten. Neem wel je eigen laptop of tablet mee, je mag gratis van ons netwerk gebruik maken.

Zie ook