Steuntje in de rug1 januari 0001

Het zijn economisch zware tijden. De crisis in Nederland duurt voort. Het lijkt er nog niet op dat we de lijn naar boven te pakken hebben. Er moet hard bezuinigd worden. Ook de zorg blijft niet ongemoeid. Het Elkerliek ziekenhuis ontkomt hier niet aan. Na vele jaren van groei van het aantal artsen en medewerkers om aan de zorgvraag te voldoen, zal in 2013 het aantal arbeidsplaatsen dalen. Dit zal niet ten koste gaan van de kwaliteit van de zorg. Door processen slimmer in te richten en personeel efficiënter in te zetten, kunnen we u goed helpen. Door nog betere service, meer aandacht en een prettige omgeving verwachten we dat de tevredenheid van de patiënt in 2013 zelfs toeneemt.

Al daalt nu het aantal formatieplaatsen, we weten dat we op termijn in de zorg meer 'handjes aan het bed' nodig hebben. De zorgvraag zal toenemen. Dat betekent dat we bij jongeren de interesse voor het werken in de zorg levend moeten houden. Voor nagenoeg ieder niveau is er in de zorg werk voor handen. Al zal altijd een bepaalde basisopleiding vereist zijn. Sommige jongeren kunnen daarbij een steuntje in de rug gebruiken. MatchMentor Helmond is een project dat dit ondersteunt.

Jongeren in de leeftijd van 10 tot 23 jaar kunnen via MatchMentor een begeleider krijgen die hen helpt hun capaciteiten beter te benutten. Dit geeft ze meer kansen in hun leven en school- en arbeidsloopbaan.
Wil jij MatchMentor worden (1,5 uur tijdbesteding per week) en een jongere op weg helpen - wie weet richting de zorg - kijk dan op www.matchmentor.nl.

Ik beveel het warm aan!

Mevrouw mr. W.H. van de Walle - van Veen
voorzitter Raad van Bestuur