Het nieuwe communiceren1 januari 0001

Steeds meer mensen brengen een belangrijk gedeelte van hun tijd online door. Deze trend biedt ons als ziekenhuis de kans voortdurend in contact te staan met onze doelgroep: alle inwoners uit deze regio.

Steeds meer mensen brengen een belangrijk gedeelte van hun tijd online door. Deze trend biedt ons als ziekenhuis de kans voortdurend in contact te staan met onze doelgroep: alle inwoners uit deze regio. Sommige ziekenhuizen zijn al heel bedreven hierin. Twitterspreekuren en de mogelijkheid ook online afspraken te maken, zijn mooie voorbeelden hiervan. Met de nieuwe website en de implementatie van social media is ook onze eerste stap gezet. 

Waarom we het belangrijk vinden onze patiënten ook online te ontmoeten? Als streekziekenhuis voor de regio Helmond, Deurne en Gemert-Bakel bieden we u alle zorg die u nodig heeft. Veilige zorg staat hierbij voorop. We hebben de taak transparant te zijn over de kwaliteit van de zorg die we verlenen. Via onze eigen communicatiemiddelen zoals website, huis-aan-huiskrant Elkerliek bericht en persberichten communiceren we hier openlijk over. Maar het wordt ook steeds belangrijker social media gericht hierop in te zetten. Steeds meer patiënten delen hun ervaringen via social media. Via sites als www.zorgkaartnederland.nl en www.independer.nl ziet u wat anderen van ons ziekenhuis vinden. Voor ons is het belangrijk te zijn waar onze patiënten zijn en ook te monitoren wat hierop over ons gezegd wordt. Dit alles om de kwaliteit van zorg te blijven verbeteren.

Ook mensen die op zoek zijn naar werk, maken steeds vaker gebruik van online media. Als grootste werkgever van de regio is belangrijk dat wij hierop inspelen. Daarom is op de website een apart deel voor onze medewerkers van de toekomst ingericht. Onder het kopje “Werken bij” vindt u naast de vacatures en stageplaatsen voortaan ook een digitaal sollicitatieformulier en is het voor u nu ook mogelijk vacatures die op onze website staan te ‘delen’ via verschillende social media.

Online interactie is voor ons een nieuwe stap en zeker het begin van een mooie zoektocht!

Mevrouw mr. W.H. van de Walle - van Veen
voorzitter Raad van Bestuur