Een vliegende kraai vangt altijd wat!1 januari 0001

Nederlanders zijn een vrijgevig volk. Het meest vrijgevige van de hele wereld zelfs! We zijn begaan met het lot van een ander en geven gul. De collecte aan de deur, een wervende tv-show, een sportieve actie of de goede-doelen-loterij; uit deze initiatieven worden heel veel maatschappelijke projecten gefinancierd. Nu loopt dit de laatste jaren wel wat terug…

De slechte economische omstandigheden, de negatieve manier waarop sommige grote doelen in het nieuws gekomen zijn. Dit alles draagt niet bij aan het vertrouwen van de gulle gever. Daarom is geven aan een goed doel dicht bij huis een trend. Aan een goed doel waarbij je zelf het resultaat ziet. Waarvan je de mensen kent, waarvan je weet dat je geld goed terecht komt. Waarmee je zelf misschien ook wel eens te maken krijgt… het Elkerliek bijvoorbeeld. Het Elkerliek heeft sinds een jaar haar eigen goede doel: De Vrienden van het Elkerliek. De Vrienden maken extra’s mogelijk voor patiënten die het ziekenhuis zelf niet kan bekostigen. Extra’s die wel degelijk bijdragen aan het comfort en welzijn van onze patiënten en soms zelfs aan een spoediger herstel!

Voor de Vrienden van het Elkerliek geen flitsende tv-show met BN’ers of een Glazen huis. De Vrienden zijn als vliegende kraaien. Die vinden met een beetje geluk ook altijd wat! De Vrienden moeten het hebben van het persoonlijk contact. Met patiënten, bezoekers en andere gasten van het ziekenhuis. Met winkeliers, het regionale bedrijfsleven, met scholen. Contact van mens tot mens. En door al deze persoonlijke contacten hebben de Vrienden van het Elkerliek in 2013 toch al heel wat bijzondere extra’s voor patiënten voor elkaar gekregen, van revalidatiemateriaal tot speciale BH’s, van een rustgevend plafond boven de MRI-scanner tot mindfullnes voor chronische patiënten. Ook in 2014 blijven de Vrienden op zoek naar nog meer Vrienden, want samen maken we méér mogelijk. Dus als we met u persoonlijk contact kunnen leggen…dan hopen we dat de kraai niet voor niets gevlogen heeft!

Hetty Remmers, fondsenwerver