Intensive CareDe afdeling Intensive Care is in augustus 2015 verhuisd naar een nieuwe locatie in het ziekenhuis. Op deze nieuwe afdeling hebben we 12 bedden ter beschikking. In ruime eenpersoonskamer kunnen we 8 Intensive Care patiënten opnemen en 4 Medium Care patiënten.

De Intensive Care in het Elkerliek is een algemene Intensive Care. Na een grote operatie, na een ernstig ongeval of met een ernstige ziekte zoals sepsis (bloedvergiftiging), kunt u op de IC worden opgenomen.

Benieuwd wie er werken op de Intensive Care? Kijk dan hier!

Bij de bouw van deze nieuwe afdeling zijn enkele belangrijke aspecten op de voorgrond komen te staan.

  • Rust. Door gebruik te maken van eenpersoonskamers, ambilight,  gesloten deuren en een op een begeleiding creëren we rust. Rust is niet alleen prettig, maar ook belangrijk bij het voorkomen van verwardheid.
  • Licht. Dag en nachtritme is voor de Intensive Care patient van belang. Goede verlichting op de kamers, bewust kleurgebruik en daglicht dragen hiertoe bij.
  • Ruimte. De patiënt ligt op een ruime kamer, voorzien van alle gemakken. Om snel en effectief te kunnen mobiliseren heeft elke kamer een aparte tillift ter beschikking.
  • Veiligheid. We maken gebruik van een camerabewaking systeem met live beelden. Er vindt geen opslag plaats van deze beelden. Daarnaast vindt er continu bewaking plaats van vele lichaamsfuncties.

Specialisten

Jacobs, de heer drs. C.J.G.M.

Intensivist

Pham, de heer drs. C.P.

Intensivist

Castelijns, de heer drs. M.H.

Chirurg-intensivist

Rooij, de heer drs. M.H. de

Anesthesioloog-intensivist

Weyer, de heer drs. R.W.L. van de

Cardioloog-intensivist