Allround teamWat doet het Allround team?

Het allround-team voert het variërende röntgenwerk op de afdeling Radiologie uit. Wanneer u voor röntgenfoto’s naar de afdeling komt, ontmoet u een laborant van het allround-team.

Buckykamers

De afdeling heeft recent vier nieuwe 'buckykamers' ingericht. In deze kamers worden eenvoudige röntgenfoto’s gemaakt van de botten, de buik of de borstkas. Elke kamer heeft zijn eigen toegevoegde waarde. Zo is er een kamer waarin alleen staande foto’s gemaakt worden en een andere kmaer is met name geschikt voor minder mobiele patiënten.

Mammografiekamer

Er is een aparte kamer voor de mammografie. Hier worden röntgenfoto’s van de borsten gemaakt. Tijdens dit onderzoek wordt u begeleid door een laborant en zal een radioloog de foto’s direct bekijken. 

Doorlichtkamer

Voor onderzoek van de organen met behulp van röntgenstraling komt u in onze doorlichtkamer terecht. Hier staat een röntgentoestel gekoppeld aan een tafel/bed en worden de onderzoeken vaak met een vloeibaar contrastmiddel uitgevoerd. Dit contrastmiddel komt in een specifiek orgaan terecht waardoor het orgaan beter zichtbaar wordt op de foto’s. Deze onderzoeken worden door een radioloog/specialist uitgevoerd.

Afspraak maken

U kunt op werkdagen zonder afspraak terecht voor röntgenfoto’s.Voor mammografie en de doorlichtkamer dient u een afspraak te maken via de afdeling Radiologie.

Moderne techniek

Alhoewel het de voorkeur heeft om de foto’s op de röntgenafdeling te maken, is het ook mogelijk om foto’s op de afdeling te maken. Dit kan met behulp van een mobiel röntgenapparaat. Vaak gaat het dan om het maken van een longfoto bij patiënten die in een slechte conditie zijn.

Ook in de operatiekamer maakt de laborant gebruik van een mobiel toestel. Hier heeft men regelmatig röntgenassistentie nodig, zoals bij het zetten van een botbreuk of het verwijderen van een niersteentje.

Daarnaast is er op de afdeling Spoedeisende Hulp een speciaal ingerichte röntgenkamer voor traumapatiënten. Deze kamer staat 24 uur per dag paraat voor patiënten van de spoedeisende hulp.

De afdeling Radiologie beschikt over een digitaal systeem waardoor de foto’s in de computer komen te staan. Dit zorgt ervoor dat de specialisten de foto’s op de eigen werkplek snel kunnen bekijken.