Radiologie afdelingWat doet de afdeling Radiologie?

De afdeling Radiologie van het Elkerliek ziekenhuis is voorzien van alle moderne technieken die er op radiologisch gebied zijn. Op de afdeling vinden de volgende onderzoeken plaats:

  • bucky onderzoek (eenvoudige onderzoeken van botten en longen)
  • doorlicht onderzoek (onderzoek met behulp van een life beeld op een monitor)
  • mammografie (onderzoek van borsten)
  • echografie
  • CT onderzoek
  • MRI onderzoek
  • dexa metingen
  • nucleair geneeskundig onderzoek

In totaal verricht de afdeling per jaar een kleine 85.000 onderzoeken. De afdeling is volledig digitaal. Er wordt dus geen gebruik meer gemaakt van fysieke röntgenfoto’s. Alle beelden worden opgeslagen in een digitaal geheugen. Daardoor zijn alle onderzoeken in het gehele ziekenhuis via de computer te bekijken.

Medewerkers en teams

Op de afdeling radiologie werken ruim 80 mensen. Dit zijn medisch specialisten (radiologen en nucleair geneeskundigen), laboranten, echo assistentes en administratief medewerkers.

De laboranten zijn verdeeld over verschillende teams:

De leiding van de afdeling bestaat uit een sectormanager en een medisch manager, daarnaast zijn er twee afdelingsmanagers.

Uitslag van het onderzoek

De uitslag van het onderzoek krijgt u van uw behandelend arts of huisarts. Deze uitslag is ongeveer een week na het maken van de röntgenfoto’s bekend bij uw behandelend arts of huisarts. Bij spoedeisende zaken én indien uw arts hierom vraagt, geven wij een voorlopig bericht aan u mee zodat de behandelend arts of huisarts weet hoe hij verder moet handelen.

Kan ik mijn radiologiebeelden opvragen?

U kunt uw radiologiebeelden bij ons opvragen. Wij zullen de beelden van uw onderzoek per email naar u verzenden. Hiervoor hebben wij een geldig emailadres en mobiel telefoonnummer nodig. Deze kunt u via www.elkerliek.nl/MijnElkerliek toevoegen aan uw dossier indien dit nog niet het geval is. De beelden moeten minstens 14 dagen geleden gemaakt zijn voordat wij deze mogen verzenden.

Contact

Contactgegevens Radiologie