ZalenunitOp de zalenunit slaapt uw kind met meerdere kinderen op een kamer. Bij opname is de naam van uw kind boven zijn of haar bed te zien. Achter het bed is een groot prikbord bevestigd waar boeken, kaartjes, knutselwerkjes en andere zaken een mooie plek vinden. Spelen? Speelgoed kan vanuit 'de Opkikker' (onze speelkamer) meegenomen worden naar de eigen kamer. Uw kind ligt zo veel mogelijk bij leeftijdsgenootjes op de kamer. Op de zalenunit verblijven kinderen en jongeren van 2 tot en met 20 jaar. Ouders, broertjes, zusjes, familie en vrienden kunnen hier op bezoek komen. En als u graag wilt blijven slapen is dit uiteraard mogelijk. Kinderen kunnen voor korte en langere tijd worden opgenomen op de zalenunit, omdat de reden van opname verschillend is. Het kan gaan om een spoed- of geplande opname.

Jongeren

Is uw kind ouder dan 15 jaar? Dan wordt hij of zij opgenomen op een speciale tweepersoonskamer.Deze jongeren hebben de beschikking over een eigen televisie, een telefoon en gratis internet. Wilt u graag bij uw kind slapen? Dat kan. Uw kind wordt dan opgenomen op een vierpersoons kamer.

Rooming-in

Spelen, wassen, aankleden. Deze dagelijkse dingen gaan op onze afdeling gewoon door. Het is uiteraard ook mogelijk om ’s nachts bij uw kind te verblijven. Eén ouder kan bij het bed van het kind slapen, hiervoor is een stretcher beschikbaar. ’s Morgens krijgt u een gratis ontbijt aangeboden.

Wat hebben we nog meer te bieden?

Doordat iedere unit zijn eigen specifieke doelgroep heeft, hebben we voor sommige units een aantal aparte extra’s. Deze extra’s omvatten bijvoorbeeld een extra service, voorziening of  medewerker. Extra voorzieningen dagbehandeling, zalen- en boxenunit.