Voorzieningen dagbehandeling, zalen- en boxenunitVoorlichtingsmaterialen

Voor verschillende onderzoeken en operaties zijn er voorlichtingsmaterialen aanwezig. Fotoboeken of een voorlichtingsfilm, maar ook tastbare materialen worden door ons gebruikt om aan uw kind en u duidelijk te maken wat er gaat gebeuren.

Onderzoekkamer 

Wij vinden het belangrijk dat de kamer van uw kind en ‘de opkikker’ een veilige omgeving vormen voor uw kind. Lichamelijk onderzoek en bloed prikken wordt daarom zoveel mogelijk in de onderzoekkamer gedaan. In de onderzoekkamer vindt u naast Nollie (onze nijlpaard-onderzoektafel) allerlei materialen om uw kind samen met één van onze medewerkers af te leiden en te ondersteunen.

Informatiemap

Op iedere kamer ligt een informatiemap. In deze map vindt u allerlei informatie over de afdeling Kind & Jeugd.

Ouderkamer

Wilt u even tijd voor uzelf? Dan kunt u zich terugtrekken in de speciale ouderkamer. U kunt hier ontspannen door bijvoorbeeld even tv te kijken, een boek te lezen of iets te eten.

Ondersteunen tijdens een vervelende handeling

Veel kinderen ervaren het krijgen van een prik als vervelend. Soms moet het helaas toch gebeuren. Eén van de verpleegkundigen of pedagogisch medewerkers zoekt samen met u naar een manier waarop het voor uw kind (en natuurlijk ook voor u) het minst vervelend is. Dit kan zijn door afleiding en vaak ook door het vooraf plakken van een ‘toverpleister’. Deze ‘toverpleister’ verdooft de huid, waardoor het prikken door de huid minder of niet gevoeld wordt.

‘De opkikker’

‘De opkikker’ is een veelgebruikte ruimte op de afdeling Kind & Jeugd, speciaal  voor opgenomen kinderen en hun ouders. Zelfs in bed of rolstoel kan er iets ondernomen worden. Lekker relaxen op ons waterbed, een potje tafelvoetbal, een spel spelen of iets knutselen. Alles is mogelijk. Er zijn veel verschillende materialen aanwezig waardoor er is voor elke leeftijd wel iets leuks te vinden is.

Doordat er altijd een pedagogisch medewerker aanwezig is, kunt u ook ervoor kiezen om even niet bij uw kind te zijn. Zij zorgt in die tijd voor uw kind. ‘De opkikker’ is er alleen om te spelen en ontspannen, er worden geen onderzoeken uitgevoerd of gesprekken met de arts gevoerd.

Iets meenemen naar de kamer om te spelen of lezen? Dat is uiteraard mogelijk.

Draadloos internet 

U kunt bij de pedagogische medewerkers een code vragen voor het draadloos netwerk, zodat uw kind (en eventueel uzelf) hier gratis gebruik van kan maken.

Spel- en overige materialen

Op de afdeling Kind & Jeugd zijn veel verschillende materialen aanwezig. Vanzelfsprekend speelgoed voor alle leeftijden, maar ook bijvoorbeeld een speelbox, speelkleed, kinderstoel of wipstoel. Van deze materialen kunt u kosteloos gebruik maken.

Cliniclowns

Jip en Holala zijn iedere dinsdagmiddag te vinden op onze afdeling Kind & Jeugd. Wie dat zijn? De CliniClowns. De kinderen en hun ouders kunnen een bezoekje verwachten. Na overleg met de pedagogisch medewerker gaat dit duo op pad. Het vrolijke tweetal speelt in op situaties die ze aantreffen op een kamer of de gang. Of Holala en Jip dicht bij het bed komen of juist op een afstandje blijven, is afhankelijk van de reactie van uw kind. Want hij of zij staat natuurlijk centraal. Stichting CliniClowns Nederland is een goed doel voor kinderen dat zich inzet voor alle zieke en gehandicapte kinderen in Nederland.