Wie werken er?Er zijn veel verschillende mensen werkzaam op de afdeling Kind & Jeugd. Ze hebben allemaal hun eigen specifieke taken en zorgen er samen voor dat uw kind zo goed mogelijk verzorgd, begeleid en opgevangen wordt. Hieronder in het kort een overzicht van de verschillende personen die u en uw kind tegenkomen bij het verblijf op de afdeling Kind & Jeugd.

Kinderarts

De meeste kinderen worden opgenomen door de kinderarts. Deze arts is gespecialiseerd in ziektebeelden en andere voorkomende problemen bij kinderen en jongeren. Zij lopen dagelijks visite samen met de verpleegkundigen.

Andere specialist

Er werken verschillende specialisten op de afdeling Kind & Jeugd. U kunt bijvoorbeeld denken aan een chirurg (blindedarmoperatie) of een KNO-arts (oorontsteking). Ook zij komen dagelijks visite lopen om de situatie met uw kind en u te bespreken.

Verpleegkundige

Op de afdeling Kind & Jeugd werken gespecialiseerde verpleegkundigen. Dit betekent dat zij een extra opleiding hebben gevolgd (of volgen), zoals kinderverpleegkundige of neonatologieverpleegkundige (couveuse-unit). Zij dragen zorg voor de verpleging en verzorging van de opgenomen kinderen, uiteraard in overleg met ouders. De verpleging voert de zorg graag samen met u uit, want dat is voor uw kind vaak het prettigste. Uiteindelijk kent u uw kind het beste.

Pedagogisch medewerker

De pedagogisch medewerkers zijn opgeleid voor het ondersteunen, begeleiden en opvangen van ouders en kinderen. Voor kinderen is afleiding een goede manier om te ontspannen. De pedagogisch medewerkers maken dan ook veel gebruik van spel en spelmaterialen om kinderen af te leiden, iets uit te leggen of ze te ondersteunen tijdens iets vervelends. Ze komen bij alle kinderen op de afdeling Kind & Jeugd. Samen met u en uw kind wordt gekeken wat prettig en belangrijk is voor uw kind op dat moment.

Voedingsassistente

De voedingsassistente zorgt er voor dat uw kind het juiste eten en drinken krijgt. Ze kijkt samen met u en uw kind wat de mogelijkheden zijn als uw kind een bepaald dieet volgt of een allergie heeft. Zij werkt nauw samen met de diëtiste van het Elkerliek ziekenhuis.

Secretaresse

De secretaresse is voor de meeste ouders het eerste aanspreekpunt. Zij is centraal op de afdeling aan onze balie te vinden. De secretaresse zorgt ervoor dat alle papieren in orde zijn en dat afspraken gemaakt worden.

Schoonmaker

De mensen van de huishoudelijke dienst zorgen ervoor dat de afdeling Kind & Jeugd schoongehouden wordt. Dagelijks maken zij de kamers en andere ruimtes schoon.

Fysiotherapeut

Elke dag komen er fysiotherapeuten op de afdeling Kind & Jeugd. Ze volgen bijvoorbeeld de motorische ontwikkeling bij te vroeg geboren baby’s of helpen een kind met een gebroken been bij het lopen met krukken.

Psycholoog

Met regelmaat komt de psycholoog op de afdeling Kind & Jeugd om met een kind en zijn ouders te praten. De psycholoog kan ondersteuning bieden bij het leren omgaan met een bepaalde ziekte. Ook andere problemen kunnen met de psycholoog worden besproken.

Afdelingsmanager

Er zijn twee afdelingsmanagers voor de afdeling Kind & Jeugd. Zij zorgen er samen voor dat achter (en eigenlijk ook voor) de schermen alles goed geregeld is. Dat er voldoende personeel aan het werk is, maar ook dat de kwaliteit van het werk op de afdeling Kind & Jeugd hoog is en blijft.

Cliniclown

Iedere week komen twee cliniclowns, Jip en Holala, naar de afdeling Kind & Jeugd. Zij bekijken samen met de kinderen wat er die dag gaat gebeuren.