De RegenboogWat is afdeling De Regenboog?

Het Elkerliek ziekenhuis en zorginstelling De Zorgboog werken intensief samen. De Zorgboog heeft een verpleegafdeling binnen de muren van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond, de Regenboog. Op deze afdeling worden patiënten verzorgd die moeten revalideren na een medisch-specialistische behandeling in het Elkerliek ziekenhuis, maar dit niet thuis kunnen doen. Het gaat veelal om oudere mensen die bijvoorbeeld een nieuwe heup hebben gekregen of behandeld zijn voor COPD of Parkinson. In sommige gevallen komen mensen na een beroerte of amputatie naar de Regenboog.
Een verblijf op afdeling de Regenboog is tijdelijk en is gericht op terugkeer naar huis.

Wat kunt u verwachten?

Op afdeling de Regenboog heerst een therapeutisch revalidatieklimaat. Alle activiteiten en rustmomenten staan in het teken van herstel. Alles is revalidatie, 24 uur per dag. De intensiteit van de behandeling en het dagprogramma passen bij de vraag, de motivatie en de belastbaarheid van de gast en bepalen het zorgplan.
Alle medewerkers binnen het team zijn ervaren en opgeleid voor deze specialistische vorm van behandelen. Zo werken er zorgmedewerkers, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, specialisten ouderengeneeskunde, logopedisten, diëtisten en psychologen. Kortom; heel veelzijdig.

Contact

Locatie: Helmond (unit 1D).
Telefoon: 0492-595200
Telefonisch bereikbaar: maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur