Afdeling Geestelijke Verzorging en EthiekWat is de afdeling Geestelijke Verzorging en Ethiek (AGVE)?

In een ziekenhuis kun je geconfronteerd worden met de breekbaarheid van je eigen bestaan of dat van een naaste. Allerlei ervaringen en emoties kunnen een ziekenhuisverblijf soms niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk zwaar maken. Je kunt te maken krijgen met vragen naar het waarom en naar de diepere zin van de dingen die ons overkomen; levenbeschouwelijke vragen. Het kan ook zijn dat je je een afweging moet maken wat het beste is om te doen in het licht van het goede leven: ethische vragen.

Wat kunt u verwachten?

In ons ziekenhuis biedt de AGVE hulp aan ieder, ongeacht levensbeschouwing, die met dergelijke vragen wordt geconfronteerd. Maar ook als u gewoon uw verhaal kwijt wilt, kunt u een beroep op ons doen. Wij begeleiden en adviseren. Ook verzorgen we rituelen rond geboorte, ziekte en sterven. 

Contact

Indien u patiënt bent, kunt u een verpleegkundige vragen om voor u contact met ons op te nemen.
De afdeling Geestelijke Verzorging en Ethiek heeft haar kantoor op de eerste etage van het ziekenhuis, vlak voor de ingang naar afdeling 1A.

AGVE is telefonisch te bereiken op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur via het centrale nummer van het Elkerliek ziekenhuis (receptie), 0492-595555

Specialisten

Coolen, de heer T.

Geestelijk verzorger

Vanherf, mevrouw N.

Geestelijk verzorger