BotoxRimpels bestaan in verschillende vormen; statische rimpels en dynamische rimpels. De elasticiteit van de huid neemt af, waardoor het gezicht vulling verliest. Dit proces is natuurlijk maar wordt versterkt door ziekte, stress, overmatig alcoholgebruik, roken, sterke vermagering en uv-straling. Rimpels kunnen behandeld worden met injectables.

Injectables is de verzamelnaam voor alles wat in de huid wordt gespoten om rimpels te behandelen. Het inbrengen van injectables wordt gedaan door een plastisch chirurg. Injectables zijn het non-operatieve alternatief voor een facelift. Injectables zijn in twee groepen te verdelen: fillers en botox.

Fillers

Fillers worden gebruikt om statische rimpels; rimpels die altijd zichtbaar zijn (ook zonder expressieve gezichtsuitdrukking). Dit zijn ook wel de diepere rimpels langs de mondhoeken en in het voorhoofd. Een filler vult een rimpel van binnenuit op. Elkerliek Esthetiek maakt alleen gebruik van fillers op basis van hyaluronzuur.

Botox

Botox wordt gebruikt voor dynamische rimpels, ook wel expressierimpels genoemd. Dit zijn rimpels die ontstaan wanneer het gezicht beweegt (bijvoorbeeld bij het praten of lachen). Dynamische rimpels zijn fijner dan statische rimpels. Met Botox is het mogelijk dynamische rimpels te behandelen. Botox is een eiwit dat spieren tijdelijk ontspant. Om deze ontspanning te houden is het verstandig om een behandeling met Botox te herhalen. Het is ook mogelijk om een behandeling met fillers en Botox te combineren.

Behandeling

Injectables worden ingebracht door een plastisch chirurg. Afhankelijk van uw situatie worden de injectables met of zonder verdoving ingebracht. Fillers worden met een dunne injectienaald in de huid of vlak onder de huid ingespoten. Botox wordt ingebracht door een reeks van kleine prikjes. Het resultaat van een Botox-behandeling is pas na enkele dagen zichtbaar.

Na de behandeling

Koeling van het behandelde gebied werkt verzachtend. Fillers en Botox worden op een natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken en afgestoten. Wanneer Botox niet in de juiste spier wordt gespoten, kan verzakking van het behandelde gebied het gevolg zijn. Behandeling door een ervaren plastisch chirurg is dus van belang.

Consult

Wilt u na het lezen van deze informatie een afspraak met de chirurg, dan kunt u via deze site contact opnemen met een van onze medewerkers. Het consult is vrijblijvend en hiervoor zullen dan ook geen kosten voor worden berekend.

Tarieven