Workshop Look good... feel betterWorkshop voor mensen met kanker

Tijdens de workshop krijgt u aan de hand van een ‘12 stappenplan’ tips en adviezen over de verzorging van uw huid en make-up. Vervolgens gaat u zelf aan de slag met speciaal voor deze workshop beschikbaar gestelde huidverzorgingsproducten. Na afloop van de workshop krijgt u een voor u samengesteld ‘productentasje’ en een ‘stap voor stap instructieboekje’ mee naar huis. De workshop wordt geleid door een speciaal opgeleid en ervaren schoonheidsspecialist. Daarnaast zijn ook een haarwerker en een aantal (getrainde) assistenten aanwezig.

Voor wie

De workshop is bestemd voor zowel mannen als vrouwen met kanker, die een behandeling ondergaan en/of de behandeling (recent) hebben afgerond. De workshop vindt plaats in één van de inloophuizen in de regio. Hoewel bijna alle activiteiten van de inloophuizen ook voor naasten toegankelijk zijn, kunnen zij bij deze workshop niet aanwezig zijn. ‘Wegbrengers’ worden hartelijk ontvangen, krijgen koffie en/of thee en kunnen rustig wachten of een wandeling maken. Veel mensen die aan een workshop hebben deelgenomen, zeggen hier veel aan gehad te hebben. “Niet alleen aan de praktische tips, maar naast de zorgen en onzekerheden die er zijn, gebeurt er ook iets positiefs. Dat doet goed”. U kunt de workshop in principe volgen gedurende uw medische behandeling.

Waar en wanneer

De workshop vindt 1x per maand op maandag van 10.30 tot 12.30 uur plaats in inloophuis ‘De Cirkel’ in Helmond of in inloophuis ‘de Eik’ in Eindhoven. U kunt zelf aangeven welke dag u het beste schikt (data en locaties staan weergegeven in de Elkerliek folder Workshop Look good… feel better). Het kan zijn dat de workshop op de datum van uw keuze is volgeboekt; u kunt dan voor een andere datum kiezen. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. U krijgt de workshop aangeboden door het Elkerliek ziekenhuis. Indien u niet over vervoer beschikt, wordt naar een passende oplossing gezocht.