Écht iedereen is vriendelijk!

U bevindt zich hier: Home | Weblogs | Écht iedereen is vriendelijk!

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Écht iedereen is vriendelijk!

Geplaatst: 4-12-2018

Ik moet er toch aan wennen hoor. Ik loop nu een aantal weken in het Elkerliek stage voor mijn opleiding tot verpleegkundige en iedereen, écht iedereen is aardig en vriendelijk! Met een groepje eerstejaars studenten van het ROC ben ik ingedeeld op de longafdeling. In korte tijd heb ik al veel geleerd over ziektebeelden en medicijnen. De eerste tien weken les op school waren wel nuttig, maar ik merk dat je in de praktijk veel sneller en meer leert.

Als kersverse student ben ik in de eerste periode vooral bezig met ADL-zorg. Dat betekent de dagelijkse verzorging van de patiënten. Ik ben vier dagen van de week in het ziekenhuis en ga een dag naar school. We hebben twee vaste begeleiders op de afdeling, maar ik merk dat het hele team ons opvangt. Dat merk ik al vanaf de eerste dag. Toen ging ik naar een patiënt voor de basiszorg en de collega die met me meeliep, een ervaren verpleegkundige, gaf aan dat ik zelf mocht bepalen wat ik alleen wilde doen en wanneer ik zijn hulp zou inroepen. Zo gaat het eigenlijk altijd. We krijgen de vrijheid om dingen te doen en te ontdekken, maar we hoeven niks. Wil jij dit, dat kan, dan gaan we dat doen. Wil je dit nog niet, prima, dan doen we dat nog niet.

Ik ben in korte tijd al erg enthousiast over de mensen hier in het ziekenhuis. Je wordt als student aan de hand meegenomen en iedereen zegt steeds dat we alles mogen vragen. Ze maken echt tijd voor je om je te helpen. Dat voelt super goed aan.

Nog even een klein dingetje: ik ben een echte Astenaar, maar in mijn paspoort staat dat ik officieel Helmonder ben omdat ik hier in het ziekenhuis geboren ben. Dat vond ik nooit zo leuk. Nu nog niet hoor, maar mijn beeld van de Helmonder is toch wel heel erg veranderd sinds ik hier werk. Het Elkerliek is een fijne werkplek, waar je als student supergoed wordt begeleid. Dát wilde ik wel even kwijt!

Wouter van den Einden
Student ROC ter AA, eerstejaars Verpleegkunde

2546 keer gelezen

Meer Weblogs

Weblog overzicht