Heerlijk, al die beweging!

U bevindt zich hier: Home | Weblogs | Heerlijk, al die beweging!

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Heerlijk, al die beweging!

Geplaatst: 1-5-2017

Net een paar maanden werkzaam op een nieuwe afdeling realiseer ik me dagelijks in wat voor dynamische omgeving ik terechtgekomen ben. Heerlijk, al die beweging. Zeker omdat het doel steeds duidelijk bovenaan staat: de patiëntenzorg voor onze doelgroep verder optimaliseren.

Die doelgroep bestaat voor mij uit de kinderen en jongeren tot 21 jaar. Zeker de wat oudere jeugd, de jong-volwassenen eigenlijk, vallen in een ziekenhuis soms wat tussen de wal en het schip. Die voelen zich niet thuis op een afdeling met veelal oudere patiënten, maar ze zijn ook de Ernie en Bert-kamer wel ontgroeid. Met het veranderen van onze naam – kinderafdeling wordt de afdeling Kind & Jeugd - laten we zien dat we meer aandacht hebben voor deze jongeren. Kamers zijn inmiddels aangepast en we gaan ervoor zorgen dat ook deze patiënten zich beter thuis voelen op onze afdeling.

Maar er gebeurt nog veel meer. Zo zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het uitbreiden van onze behandelingen voor kinderen met allergieën. Een steeds grotere en complexere problematiek waarvoor wij met Mijke Breukels een gespecialiseerde kinderarts/allergoloog in huis hebben. Haar kennis op dit gebied gaan we breder inzetten om zo een grotere doelgroep uit de omgeving te bedienen.
Ook aan de ouders wordt en is gedacht. Zo hebben we onlangs een mooie nieuwe huiskamer, speciaal voor ouders geopend. Mede door sponsoring, onder meer vanuit het Ronald McDonaldfonds, is er een ruimte ontstaan waarin ouders even wat afstand kunnen nemen van de medische omgeving op de afdeling.

Beweging is er meer dan voldoende op de afdeling waar ik ben beland. En meer beweging is alweer in voorbereiding. Nieuwe plannen en nieuwe accenten vragen immers ook om een adequate huisvesting. Daarom zijn we al druk in de weer met de voorbereidingen voor een flinke verbouwing van de afdeling. Een verbouwing waar patiënten en bezoekers zo min mogelijk last zullen hebben. Ons belangrijkste doel houden we namelijk ook bij dit soort trajecten heel goed in de gaten: een optimale patiëntenzorg. Heerlijk, al die beweging!

Helma Hertenberg
Afdelingsmanager Kind & Jeugd


 

15892 keer gelezen

Meer Weblogs

 • Video-afspraken maken behandelingen op afstand mogelijk

  29-7-2020

  ‘Al jaren wilde ik graag meer doen met video-afspraken. Dit wordt ook wel beeldbellen of consult op afstand genoemd. Dit om efficiënter te werken, maar het past ook bij mijn drang om de zorg te vernieuwen,......

  Lees verder

 • 'Corona-nazorg, een hele uitdaging!'

  15-6-2020

  Elske Berkvens (klinisch fysiotherapeut) en Hester van Groningen (longarts) vertellen hoe het Elkerliek en regionale zorgpartners gezamenlijk een corona nazorgtraject hebben opgezet....

  Lees verder

 • ‘Vliegende kiep’ op de SEH

  1-4-2020

  De komende tijd brengen we een aantal medewerkers uit het Elkerliek in beeld voor wie hun werk sterk veranderd is in deze coronatijd. Als eerst komt Hetty Bouwman aan het woord. Hetty werkt normaal......

  Lees verder

Weblog overzicht