Heerlijk, al die beweging!

U bevindt zich hier: Home | Weblogs | Heerlijk, al die beweging!

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Heerlijk, al die beweging!

Geplaatst: 1-5-2017

Net een paar maanden werkzaam op een nieuwe afdeling realiseer ik me dagelijks in wat voor dynamische omgeving ik terechtgekomen ben. Heerlijk, al die beweging. Zeker omdat het doel steeds duidelijk bovenaan staat: de patiëntenzorg voor onze doelgroep verder optimaliseren.

Die doelgroep bestaat voor mij uit de kinderen en jongeren tot 21 jaar. Zeker de wat oudere jeugd, de jong-volwassenen eigenlijk, vallen in een ziekenhuis soms wat tussen de wal en het schip. Die voelen zich niet thuis op een afdeling met veelal oudere patiënten, maar ze zijn ook de Ernie en Bert-kamer wel ontgroeid. Met het veranderen van onze naam – kinderafdeling wordt de afdeling Kind & Jeugd - laten we zien dat we meer aandacht hebben voor deze jongeren. Kamers zijn inmiddels aangepast en we gaan ervoor zorgen dat ook deze patiënten zich beter thuis voelen op onze afdeling.

Maar er gebeurt nog veel meer. Zo zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het uitbreiden van onze behandelingen voor kinderen met allergieën. Een steeds grotere en complexere problematiek waarvoor wij met Mijke Breukels een gespecialiseerde kinderarts/allergoloog in huis hebben. Haar kennis op dit gebied gaan we breder inzetten om zo een grotere doelgroep uit de omgeving te bedienen.
Ook aan de ouders wordt en is gedacht. Zo hebben we onlangs een mooie nieuwe huiskamer, speciaal voor ouders geopend. Mede door sponsoring, onder meer vanuit het Ronald McDonaldfonds, is er een ruimte ontstaan waarin ouders even wat afstand kunnen nemen van de medische omgeving op de afdeling.

Beweging is er meer dan voldoende op de afdeling waar ik ben beland. En meer beweging is alweer in voorbereiding. Nieuwe plannen en nieuwe accenten vragen immers ook om een adequate huisvesting. Daarom zijn we al druk in de weer met de voorbereidingen voor een flinke verbouwing van de afdeling. Een verbouwing waar patiënten en bezoekers zo min mogelijk last zullen hebben. Ons belangrijkste doel houden we namelijk ook bij dit soort trajecten heel goed in de gaten: een optimale patiëntenzorg. Heerlijk, al die beweging!

Helma Hertenberg
Afdelingsmanager Kind & Jeugd


 

15033 keer gelezen

Meer Weblogs

 • Hatsjoe … dag dokter …

  16-1-2020

  Griep is in the air! De wintermaanden brengen kwakkelweer en de gevolgen kennen we. Zelf ziek, kinderen ziek, leraren ziek en ja, ook medewerkers in het ziekenhuis ziek. Erg vervelend allemaal. Grote......

  Lees verder

 • Een wondje aan de teen

  19-11-2019

  Waarom ik klinische geriatrie de meest fantastische afdeling van het Elkerliek vind? Misschien kan ik het vertellen door middel van een klein, maar typisch voorbeeld. Van die oudere man die volledig......

  Lees verder

 • Met één been in het ziekenhuis, met het andere thuis

  11-10-2019

  Tien jaar al, maar toch moeten we nog vaak uitleggen wie we zijn en wat we doen. Palliatief. Voor veel mensen betekent het bijna hetzelfde als terminaal. Dat ligt net even anders. Als palliatief team......

  Lees verder

Weblog overzicht