Heerlijk, al die beweging!

U bevindt zich hier: Home | Weblogs | Heerlijk, al die beweging!

Heerlijk, al die beweging!

Geplaatst: 1-5-2017

Net een paar maanden werkzaam op een nieuwe afdeling realiseer ik me dagelijks in wat voor dynamische omgeving ik terechtgekomen ben. Heerlijk, al die beweging. Zeker omdat het doel steeds duidelijk bovenaan staat: de patiëntenzorg voor onze doelgroep verder optimaliseren.

Die doelgroep bestaat voor mij uit de kinderen en jongeren tot 21 jaar. Zeker de wat oudere jeugd, de jong-volwassenen eigenlijk, vallen in een ziekenhuis soms wat tussen de wal en het schip. Die voelen zich niet thuis op een afdeling met veelal oudere patiënten, maar ze zijn ook de Ernie en Bert-kamer wel ontgroeid. Met het veranderen van onze naam – kinderafdeling wordt de afdeling Kind & Jeugd - laten we zien dat we meer aandacht hebben voor deze jongeren. Kamers zijn inmiddels aangepast en we gaan ervoor zorgen dat ook deze patiënten zich beter thuis voelen op onze afdeling.

Maar er gebeurt nog veel meer. Zo zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het uitbreiden van onze behandelingen voor kinderen met allergieën. Een steeds grotere en complexere problematiek waarvoor wij met Mijke Breukels een gespecialiseerde kinderarts/allergoloog in huis hebben. Haar kennis op dit gebied gaan we breder inzetten om zo een grotere doelgroep uit de omgeving te bedienen.
Ook aan de ouders wordt en is gedacht. Zo hebben we onlangs een mooie nieuwe huiskamer, speciaal voor ouders geopend. Mede door sponsoring, onder meer vanuit het Ronald McDonaldfonds, is er een ruimte ontstaan waarin ouders even wat afstand kunnen nemen van de medische omgeving op de afdeling.

Beweging is er meer dan voldoende op de afdeling waar ik ben beland. En meer beweging is alweer in voorbereiding. Nieuwe plannen en nieuwe accenten vragen immers ook om een adequate huisvesting. Daarom zijn we al druk in de weer met de voorbereidingen voor een flinke verbouwing van de afdeling. Een verbouwing waar patiënten en bezoekers zo min mogelijk last zullen hebben. Ons belangrijkste doel houden we namelijk ook bij dit soort trajecten heel goed in de gaten: een optimale patiëntenzorg. Heerlijk, al die beweging!

Helma Hertenberg
Afdelingsmanager Kind & Jeugd


 

13927 keer gelezen

Meer Weblogs

 • Met drie dagen in bed 1,2 kilo kwijt!

  5-10-2017

  Is dit weer een nieuwe rage om af te slanken? Nee, het is de keiharde realiteit voor bijvoorbeeld een 85-jarige, kwetsbare patiënt drie dagen in bed ligt. Na vijf dagen bedrust zijn kwetsbare oudere......

  Lees verder

 • Borstreconstructie met eigen weefsel

  31-8-2017

  Bijna 15.000 mensen, bijna allemaal vrouwen, krijgen in Nederland jaarlijks borstkanker. Een groot deel, 87%, is vijf jaar na de constatering daarvan nog in leven. Een borstreconstructie, gemaakt met......

  Lees verder

 • Zijn mijn digitale gegevens veilig?

  6-7-2017

  En weer een item in het NOS-journaal over internetcriminaliteit. Op allerlei manieren wordt geprobeerd om illegaal toegang te krijgen tot computersystemen van grote organisaties. Ransomware, software......

  Lees verder

Weblog overzicht