De verhuisdozen zijn uitgepakt!

U bevindt zich hier: Home | Weblogs | De verhuisdozen zijn uitgepakt!

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

De verhuisdozen zijn uitgepakt!

Geplaatst: 13-6-2016

Wat een dynamisch bedrijf is ons ziekenhuis toch. Door mee te gaan met de nieuwste ontwikkelingen is het Elkerliek continu in beweging. In mei stond onze verhuizing van de afdeling Nucleaire geneeskunde op de rol. Die was noodzakelijk omdat we een nieuw apparaat kregen: een SPECT-CT. Een welkome aanvulling voor de afdeling, alleen iets te zwaar voor de plaats waar we eerst zaten.

En dus moesten we verhuizen. Op de tweede verdieping, waar we al zaten, dat wel. Nu de dozen zijn uitgepakt en iedereen langzaam maar zeker zijn plekje heeft gevonden, zijn we blij met onze nieuwe behuizing. We hebben een mooie eigen wachtkamer met waterpunt én de kamer waar de scanner staat heeft een prachtige wanddecoratie gekregen dankzij de donatie van onze jubilaris, Ingrid Smits-Verheyen.

Op die kamer staat ook de SPECT-CT. Deze scanner combineert twee beeldvormende technieken: de nucleaire beelden, waar we al jaren gebruik van maken én de CT-scan. De meerwaarde van die laatste toevoeging is erg belangrijk. Moesten we vroeger, als het nucleaire beeld niet voldoende uitsluitsel gaf, patiënten nog vaak doorsturen voor aanvullende onderzoeken, door de combinatie met de CT-scan kunnen we direct veel beter kijken. Een aanvullende MRI-scan of CT-scan is dan veelal overbodig.

Bij hartonderzoeken zullen we voortaan standaard een CT-scan maken. Dit omdat de CT, die werkt met een lage stralingsdosering, het SPECT-beeld direct corrigeert waardoor het veel nauwkeuriger wordt. Bij de andere onderzoeken wordt het nucleaire beeld, terwijl de patiënt nog aanwezig is, bekeken door een van de nucleair geneeskundigen. Deze bepaalt dan of meteen ook een aanvullende CT-scan moet worden gemaakt.

Snellere en betere diagnostiek én een patiëntvriendelijker systeem. Dat was de achterliggende gedachte bij de verhuizing naar onze nieuwe, mooie afdeling. Hoe lang we hier blijven? Tja, dat weet je maar nooit. De vernieuwingen in ons vakgebied en in ons ziekenhuis volgen elkaar snel op. En als het nodig is, weten we de verhuisdozen wel weer te vinden.

Nanda Louwers-Smulders
Nucleair geneeskundige

4496 keer gelezen

Meer Weblogs

 • Video-afspraken maken behandelingen op afstand mogelijk

  29-7-2020

  ‘Al jaren wilde ik graag meer doen met video-afspraken. Dit wordt ook wel beeldbellen of consult op afstand genoemd. Dit om efficiënter te werken, maar het past ook bij mijn drang om de zorg te vernieuwen,......

  Lees verder

 • 'Corona-nazorg, een hele uitdaging!'

  15-6-2020

  Elske Berkvens (klinisch fysiotherapeut) en Hester van Groningen (longarts) vertellen hoe het Elkerliek en regionale zorgpartners gezamenlijk een corona nazorgtraject hebben opgezet....

  Lees verder

 • ‘Vliegende kiep’ op de SEH

  1-4-2020

  De komende tijd brengen we een aantal medewerkers uit het Elkerliek in beeld voor wie hun werk sterk veranderd is in deze coronatijd. Als eerst komt Hetty Bouwman aan het woord. Hetty werkt normaal......

  Lees verder

Weblog overzicht