De verhuisdozen zijn uitgepakt!

U bevindt zich hier: Home | Weblogs | De verhuisdozen zijn uitgepakt!

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

De verhuisdozen zijn uitgepakt!

Geplaatst: 13-6-2016

Wat een dynamisch bedrijf is ons ziekenhuis toch. Door mee te gaan met de nieuwste ontwikkelingen is het Elkerliek continu in beweging. In mei stond onze verhuizing van de afdeling Nucleaire geneeskunde op de rol. Die was noodzakelijk omdat we een nieuw apparaat kregen: een SPECT-CT. Een welkome aanvulling voor de afdeling, alleen iets te zwaar voor de plaats waar we eerst zaten.

En dus moesten we verhuizen. Op de tweede verdieping, waar we al zaten, dat wel. Nu de dozen zijn uitgepakt en iedereen langzaam maar zeker zijn plekje heeft gevonden, zijn we blij met onze nieuwe behuizing. We hebben een mooie eigen wachtkamer met waterpunt én de kamer waar de scanner staat heeft een prachtige wanddecoratie gekregen dankzij de donatie van onze jubilaris, Ingrid Smits-Verheyen.

Op die kamer staat ook de SPECT-CT. Deze scanner combineert twee beeldvormende technieken: de nucleaire beelden, waar we al jaren gebruik van maken én de CT-scan. De meerwaarde van die laatste toevoeging is erg belangrijk. Moesten we vroeger, als het nucleaire beeld niet voldoende uitsluitsel gaf, patiënten nog vaak doorsturen voor aanvullende onderzoeken, door de combinatie met de CT-scan kunnen we direct veel beter kijken. Een aanvullende MRI-scan of CT-scan is dan veelal overbodig.

Bij hartonderzoeken zullen we voortaan standaard een CT-scan maken. Dit omdat de CT, die werkt met een lage stralingsdosering, het SPECT-beeld direct corrigeert waardoor het veel nauwkeuriger wordt. Bij de andere onderzoeken wordt het nucleaire beeld, terwijl de patiënt nog aanwezig is, bekeken door een van de nucleair geneeskundigen. Deze bepaalt dan of meteen ook een aanvullende CT-scan moet worden gemaakt.

Snellere en betere diagnostiek én een patiëntvriendelijker systeem. Dat was de achterliggende gedachte bij de verhuizing naar onze nieuwe, mooie afdeling. Hoe lang we hier blijven? Tja, dat weet je maar nooit. De vernieuwingen in ons vakgebied en in ons ziekenhuis volgen elkaar snel op. En als het nodig is, weten we de verhuisdozen wel weer te vinden.

Nanda Louwers-Smulders
Nucleair geneeskundige

3456 keer gelezen

Meer Weblogs

 • Smeren, smeren, smeren

  19-6-2019

  De zomer is nog niet officieel begonnen, maar we hebben alweer kunnen genieten van zomerse temperaturen. En zodra de zon schijnt zoeken we deze massaal op. Aan het water, op het terras, maar zeker ook......

  Lees verder

 • Een beroerte vraagt meer dan medische hulp

  14-5-2019

  Vaak zonder vooraankondiging begint je menselijke harde schijf te haperen. Wat is er aan de hand, wat moet ik doen, wie kan me helpen, wat is mijn vooruitzicht? Een beroerte ofwel CVA, brengt veel vragen......

  Lees verder

 • Fietsend door de chemo

  1-4-2019

  Bewegen is hot. En dat is niet voor niets. Was beweging vroeger iets voor de tijd ná een ziekenhuisopname, tegenwoordig wordt bewegen ook ín het ziekenhuis gestimuleerd. Het programma Kwiek, dat onlangs......

  Lees verder

Weblog overzicht