Actueel18 Februari Ethiek Café ‘Orgaandonatie: Vanzelfsprekend!?’

22 januari 2014

Op dinsdag 18 februari 2014 gaan sprekers en bezoekers in de bibliotheek van Helmond met elkaar op verkenning naar de ethische aspecten van orgaandonatie. De avond begint om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur. U kunt zich aanmelden via: activiteiten@bibliotheekhelmondpeel.nl. De toegang bedraagt € 2,50 voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek en € 2,- voor bibliotheekleden. Voor bibliotheekleden die een pluspas bezitten is deelname gratis. De avond gaat door bij tien aanmeldingen. De zaal biedt plaats aan maximaal 70 deelnemers.

Programma
Toin Coolen, geestelijk verzorger bij het Elkerliek ziekenhuis, zal als gespreksleider de verkenning in goede banen leiden;
Sprekers zijn deze avond:
   - Gerda Vinck, nabestaande van een orgaandonor;
   - Sandra van Happen, ontving een orgaan;
   - Frits Hendrix, transplantatiecoördinator van het Radboudumc.
   - Bert Kuipers verzorgt deze avond een sfeervolle bijdrage met een voordracht van enkele gedichten.

Na afloop van elke lezing kunt u vragen stellen en ervaringen uitwisselen.

Ethiek Café
Het Ethiek Café wordt georganiseerd door het Elkerliek ziekenhuis (afdeling geestelijke verzorging & ethiek, in samenwerking met de cliëntenraad), en gaat over een actueel, ethisch geladen thema  in de gezondheidszorg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Toin Coolen, geestelijk verzorger bij het Elkerliek ziekenhuis, 0492-595731 (afwezig op donderdagmiddag en vrijdag).

Bibliotheek Helmond
Watermolenwal 11, 5701 RV Helmond.
 

Meer nieuws