ActueelElkerliek opnieuw geslaagd voor NIAZ diploma

13 november 2013

Het Elkerliek ziekenhuis is voor de derde keer geslaagd voor het keurmerk van het Nederlands Instituut Accreditatie in de Zorg. Gisteren heeft Kees van Dun, directeur van het NIAZ, het accreditatiebewijs aan bestuursvoorzitter Betty van der Walle overhandigd. De NIAZ accreditatie geeft patiënten de garantie dat het Elkerliek ziekenhuis doorlopend en systematisch werkt aan een betere organisatie en een betere kwaliteit en veiligheid van de zorg.

De accreditatie is verleend op basis van het eindrapport dat een team van externe auditoren heeft opgesteld. Het team nam het Elkerliek ziekenhuis in juni vier dagen lang kritisch onder de loep. Zij bezochten verschillende afdelingen, spraken veel medewerkers en specialisten en controleerden talloze documenten. Hoge scores kenmerkten vervolgens het rapport dat zij opleverden. Het continu verbeteren zit de Elkerliekers overduidelijk in het bloed, die dan ook direct met de genoemde ontwikkelpunten uit het rapport aan de slag gaan.

Medio maart 2015 informeert het NIAZ opnieuw naar de stand van zaken. Over vier jaar komt het auditorenteam van het NIAZ weer naar het Elkerliek om te beoordelen hoe de kwaliteit en veiligheid van het ziekenhuis zich hebben ontwikkeld.

Meer nieuws