ActueelStart Hand-pols Centrum Elkerliek

16 april 2012

Het Elkerliek ziekenhuis start met een speciaal centrum voor het hand-pols gebied; het Hand-pols Centrum Elkerliek. In dit centrum werken diverse experts samen om specialistische zorg te verlenen aan mensen met problemen aan hun hand of pols.
Het hand-pols gebied bestaat uit tientallen botten, botjes, spieren, pezen en zenuwen. Op een relatief kleine oppervlakte werken deze lichaamsdelen samen om alle complexe functies van de hand mogelijk te maken. Zelfs een gering letsel dat het goed functioneren van  hand of pols niet meer mogelijk maakt, kan grote gevolgen hebben voor de normale activiteiten of het verrichten van werkzaamheden. Door de complexiteit vraagt dit gebied om specialistische zorg. 

Diverse specialismen

In het Hand-pols Centrum Elkerliek werken diverse specialisten samen. Hierdoor krijgen patiënten de optimale zorg. De betrokken specialismen zijn chirurgie, plastische  chirurgie reumatologie en orthopedie. Ook zijn de ergotherapeuten en fysiotherapeuten bij het centrum betrokken. Verwijzing naar het centrum gebeurt door de huisarts.
Het voordeel van de samenwerking binnen het centrum is dat patiënten meteen door de juiste hand-pols specialist wordt gezien en er eventueel meteen met een andere discipline overlegd kan worden. Dit bespaart de patiënten een nieuwe afspraak in het ziekenhuis.

Meer nieuws