ActueelHelmondse kinderen verrassen patiëntjes Elkerliek ziekenhuis

6 april 2012

De leerlingen met hun kunstwerken

Vrijdag 6 april bracht combinatiegroep 1-2 van basisschool De Vendelier uit Helmond een bezoek aan de kinderafdeling van het Elkerliek ziekenhuis. Aanleiding was de goede doelen dag waar de school jaarlijks aan deelneemt.

Samen met juffrouw Lieke bedachten de leerlingen een goed doel voor dit jaar. Ze waren er al snel uit. “We wilden graag iets goeds doen voor zieke kinderen”, vertelt Guus van vier jaar. De link met het Elkerliek ziekenhuis was vervolgens snel gelegd. De afgelopen week hebben de kinderen zelf een kunstwerk gemaakt voor de patiëntjes op de kinderafdeling van het ziekenhuis. “Juffrouw Lieke vertelde dat het leuk is om bloemen en vlinders te maken omdat het nu lente is”, vertelt de vijfjarige Hugo. Met papier, verf en plastic bekertjes gingen de jonge kunstenaars vervolgens aan de slag.

In het ziekenhuis werden de kinderen, samen met hun juffrouw en een aantal ouders, ontvangen in het schooltje van de kinderafdeling. Een medewerker van het ziekenhuis vertelde de kinderen kort iets over het ziekenhuis en hoe het is om in het ziekenhuis te liggen. Ook mochten de kinderen vragen stellen. Daarna was het tijd om in twee groepen de patiëntjes te verblijden met de zelfgemaakte kunstwerken. Het was een geslaagde dag voor zowel de kinderen op de kinderafdeling als de leerlingen van De Vendelier.

Meer nieuws