ActueelCOPD-informatiemarkt op 19 november

6 november 2013

Op dinsdag 19 november organiseert het Elkerliek ziekenhuis van 10.30-16.00 uur een COPD-informatiemarkt. Het Elkerliek vraagt daarmee aandacht voor de wereld COPD-dag. COPD is een ongeneeslijke aandoening waaraan alleen al in Nederland ruim 350.000 mensen lijden. Een vroegtijdige diagnose en behandeling kunnen er voor zorgen dat een COPD-patiënt langer een normaal leven leidt.

Bezoekers kunnen deze dag de volgende stands bezoeken: Revalidatie/CIRO Horn, het Longfonds (voorheen Astmafonds), het Astma/COPD team, Longnet-fysiotherapie, Ergotherapie en de thuiszorgorganisaties Savant en de Zorgboog. De eerder aangekondigde gratis longfunctiemeting zit vanwege overweldigende belangstelling al helemaal vol. Het is niet meer mogelijk om u hiervoor op te geven.

COPD is een afkorting van de Engelse term "Chronic Obstructive Pulmonary Disease". Dit betekent chronische obstructieve longziekten. COPD is een verzamelnaam voor longaandoeningen zoals bronchitis en longemfyseem. In Nederland zijn ruim 350.000 mensen met COPD. De ziekte hindert de ademhaling. Een vroegtijdige diagnose en behandeling kunnen ervoor zorgen dat COPD patiënten langer een normaal leven leiden. Twijfel daarom niet als u denkt dat u tot de risicogroep behoort en kom deze dag naar het Elkerliek ziekenhuis in Helmond voor de gratis longfunctiemeting.

De informatiemarkt in het Elkerliek ziekenhuis vindt plaats tijdens de Week van de patiëntveiligheid. In dat kader controleren vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland op deze dinsdag 19 november van 16.30 – 20.30 uur de fietslampjes van fietsende bezoekers.

Meer nieuws