WeblogsBlijf op de hoogte via de weblogs van onze bloggers.

Video-afspraken maken behandelingen op afstand mogelijk

29 juli 2020

‘Al jaren wilde ik graag meer doen met video-afspraken. Dit wordt ook wel beeldbellen of consult op afstand genoemd. Dit om efficiënter te werken, maar het past ook bij mijn drang om de zorg te vernieuwen, om het gemakkelijker te maken voor de patiënten en meer aan te sluiten op hun situatie. Maar er waren altijd wel hobbels, vooral in de techniek. ‘Dankzij’ corona waren binnen een paar weken consulten via video-afspraken mogelijk.

Lees het hele bericht
'Corona-nazorg, een hele uitdaging!'

15 juni 2020

Elske Berkvens (klinisch fysiotherapeut) en Hester van Groningen (longarts) vertellen hoe het Elkerliek en regionale zorgpartners gezamenlijk een corona nazorgtraject hebben opgezet.

Lees het hele bericht
‘Vliegende kiep’ op de SEH

1 april 2020

De komende tijd brengen we een aantal medewerkers uit het Elkerliek in beeld voor wie hun werk sterk veranderd is in deze coronatijd. Als eerst komt Hetty Bouwman aan het woord. Hetty werkt normaal als echocardiografist bij de hartfunctie en springt momenteel als oud-verpleegkundige bij op de Spoedeisende Hulp.

Lees het hele bericht
Jouw kans!

20 maart 2020

Jouw kans om écht iets te doen voor verpleegkundigen en artsen. Dat is om gehoor te geven aan de oproep van de overheid: houd genoeg sociale afstand. Zoek elkaar niet op. Want als we het virus in bedwang kunnen houden, zorgt dat direct voor minder druk op onze zorgmedewerkers.

Lees het hele bericht
Hatsjoe … dag dokter …

16 januari 2020

Griep is in the air! De wintermaanden brengen kwakkelweer en de gevolgen kennen we. Zelf ziek, kinderen ziek, leraren ziek en ja, ook medewerkers in het ziekenhuis ziek. Erg vervelend allemaal. Grote vraag is of we er veel aan kunnen doen. Het antwoord? Nou, niet alles, maar wel een beetje. Dat proberen we dus ook.

Lees het hele bericht