Actueel

U bevindt zich hier: Home | Actuele informatie over het coronavirus

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Actuele informatie over het coronavirus

Hieronder leest u alle updates die betrekking hebben op het coronavirus, voor zover deze relevant zijn voor patiënten en bezoekers van het Elkerliek ziekenhuis. Voor algemene informatie over het virus verwijzen we u graag naar het RIVM/corona of naar het speciale informatienummer van de overheid, telefoonnummer 0800 1351. 

Actuele meldingen

donderdag 26 maart 2020 21:10:19

Er is tijdelijk een andere ingang voor onze spoedeisende hulp (SEH). Deze ingang is geopend tussen 08.00 en 22.00 uur. Na 22.00 uur kunnen patiënten zich melden bij de (reguliere) receptie van de SEH. 

De nieuwe ingang is via een mobiele unit. Hier vindt screening op mogelijke besmetting met het coronavirus plaats. Als daaruit geen verdenking blijkt, dan wordt de patiënt via een alternatieve route buitenom het ziekenhuis ingeleid. Zo kunnen zij naar een mini-spoedpost, de afdeling radiologie, de eerste harthulp of het Centrum voor Geboorte en Gezin, zonder dat ze in aanraking komen met corona-verdachte of positieve patiënten.

Patiënten waarbij bij wel een verdenking op besmetting bestaat, worden via de mobile unit naar binnen geleid. In de mobiele unit is bovendien een tweede ruimte waar - indien nodig - het huidige aantal SEH-bedden uitgebreid kan worden met vijf extra bedden.


dinsdag 24 maart 2020 15:20:54

Ook onze Intensive Care gaat terug naar 1 bezoekuur per dag. Het bezoekuur is van 15.00 - 16.00 uur. Bij terminale zorg zijn andere afspraken van toepassing. Dit gaat in overleg met de medewerkers van de afdeling.


dinsdag 24 maart 2020 15:10:23

Wat een overweldigende hoeveelheid reacties hebben we ontvangen die graag een helpende hand bieden voor het Elkerliek. De reacties zijn hartverwarmend! Iedereen die zich heeft aangemeld willen we hiervoor hartelijk danken!

Vanwege de grote aantallen aanmeldingen, zoeken we op dit moment zoeken geen nieuwe vrijwilligers zonder BIG-registratie meer. Mocht deze situatie veranderen, dan zullen we opnieuw een oproep plaatsen via ons liveblog en social media.

Zorgmedewerkers met een BIG-registratie zijn nog altijd heel erg welkom! Zij kunnen zich aanmelden via onze Aanmeldpagina voor BIG-geregistreerden.


zaterdag 21 maart 2020 14:59:30

Vanaf zondag, 22 maart, is er in het Elkerliek nog slechts één bezoekuur per dag. Dit (ingekorte) bezoekuur is dagelijks van 19.00 - 19.45 uur. Er is dan maximaal één bezoeker per patiënt toegestaan.

Bij terminale zorg kunt u een patiënt wel op andere momenten bezoeken, dit gaat in overleg met de betreffende afdeling. Voor de afdelingen Intensive Care, Kind & Jeugd en het Centrum voor Geboorte en Gezin gelden andere bezoektijden en richtlijnen (zie bezoekersinformatie).


zaterdag 21 maart 2020 10:12:41

Om ruimte te creëren op onze Intensive Care (IC), zijn vrijdag 3 patiënten overgeplaatst naar IC's bij andere ziekenhuizen. Dit verliep via het landelijke schakelpunt van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC). 

Daarnaast zijn ook patiënten vanuit onze klinische afdelingen overgeplaatst. Ook deze overplaatsingen geven meer ruimte voor het opnemen patiënten met een coronabesmetting. Bij deze overplaatsingen hebben we heel goed samen kunnen werken met ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten en het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen.

De overplaatsingen zijn goed verlopen.


vrijdag 20 maart 2020 20:43:29

Gaat u op bezoek bij iemand in ons ziekenhuis, dan vragen we u om geen bloemen mee te nemen. Steeds meer afdelingen worden ingericht als corona-afdeling. Daardoor moeten we patiënten momenteel vaker dan normaal verplaatsen. Door te kiezen voor een makkelijk verplaatsbaar alternatief, helpt u mee om onze zorgverleners wat te ontlasten. Dank u wel voor uw begrip!


vrijdag 20 maart 2020 18:23:15

De Elkerliek Behandelapp is uitgebreid met actuele informatie over het corona virus. In de app wordt de meest actuele informatie van het RIVM en het Elkerliek op een duidelijke wijze weergegeven. Denk hierbij aan vragen over wat je moet doen bij verkoudheidsklachten of wat patiënten kunnen doen als een reguliere afspraak in het ziekenhuis wordt afgezegd of wordt verplaatst.

De app is te downloaden in de Apple Store (IOS) en Googleplay Store (Andriod) onder de naam Elkerliek Behandelapp. Kies hierbij in het keuzemenu het zorgpad “Corona informatie” en dan beschikt u direct over alle actuele informatie.


vrijdag 20 maart 2020 17:52:03

Vanwege het coronavirus stopt de polikliniek Oogheelkunde in Deurne vanaf maandag 23 maart tijdelijk met de reguliere oogoperaties. De betreffende patiënten zijn afgebeld. Spoedoperaties vinden er nog wel plaats.


donderdag 19 maart 2020 17:47:02

Vandaag is onze IC-capaciteit uitgebreid van 10 naar 12 beademingsplekken. Deze uitbreiding is onderdeel van een groot aantal maatregelen die wij nemen om ons voor te bereiden op de toename die we verwachten in het aantal coronapatiënten.


donderdag 19 maart 2020 17:07:16

Elkerliek zoekt hulp!
Binnen het Elkerliek zetten we momenteel alles op alles om goede zorg te blijven bieden aan alle patiënten in ons ziekenhuis. De situatie doet een enorm beroep op de inzet van al onze zorgprofessionals. Vanwege grote toestroom van patiënten die we verwachten, zijn wij op zoek naar vrijwillige handen om hierbij te helpen en te ondersteunen.

We zoeken zorgprofessionals met een geldige BIG-registratie, die kunnen meedraaien in onze directe patiëntenzorg. Graag ontvangen we jouw aanmelding:

Na de enorme hoeveel hartverwarmende reacties en aanmeldingen, zoeken we op dit moment geen nieuwe vrijwilligers zonder BIG-registratie meer. Mocht deze situatie veranderen, dan zullen we opnieuw een oproep plaatsen via ons liveblog en social media.

Namens al onze medewerkers alvast heel erg bedankt voor je betrokkenheid!


donderdag 19 maart 2020 10:49:54

We krijgen veel patiëntvragen over medicatie die afweer onderdrukkend is en de huidige COVID-19 pandemie. In dit bericht leggen we patiënten uit hoe ze hiermee om moeten gaan. Een deel van deze medicijnen heeft als bijwerking een verminderde weerstand. Het voorkomen van een besmetting is daarom de eerste prioriteit. Met veel soorten medicatie kan gewoon doorgegaan worden, maar niet met alle.

Details over dit onderwerp leest u in het bericht info afweer onderdrukkende medicatie en corona, dat is opgesteld door de medisch specialisten van onze afdelingen Dermatologie, Interne Geneeskunde, MDL, Reumatologie en Cardiologie.


woensdag 18 maart 2020 19:21:07

Een dringende oproep aan alle bezoekers van ons ziekenhuis: Neemt u alstublieft geen veiligheidsbrillen, mondkapjes, desinfectiegel en andere beschermingsmaterialen mee naar huis! Deze beschermingsmiddelen zijn schaars en ze zijn absoluut noodzakelijk om onze medewerkers en patiënten te beschermen en om de juiste zorg te kunnen blijven bieden aan coronapatiënten.

De oproep geldt ook voor gebruikte materialen. We hebben deze echt hard nodig om ze te kunnen desinfecteren en hergebruiken.


woensdag 18 maart 2020 17:00:19

Regelmatig komen er vragen binnen over het coronavirus en kinderen. Wilt u hier meer over weten? Dan verwijzen we u graag naar de informatie van de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK).


woensdag 18 maart 2020 11:48:53

Vanaf vandaag breiden we het aantal beademingsplaatsen op onze IC uit van 8 naar 10 plekken. Op al deze plekken kunnen we patiënten opvangen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus.

Daarnaast zijn er buiten de IC op dit moment 10 isolatiekamers beschikbaar voor het opnemen van patiënten, die verdacht worden van een coronabesmetting. Hier verblijven zij in afwachting van de testresultaten. Zodra de testuitslag bekend is, wordt de patiënt ofwel overgeplaatst naar een corona-afdeling ofwel op een andere, 'reguliere' afdeling ondergebracht.

Tot op heden konden we via onze corona-afdeling 23 positieve patiënten in isolatie verplegen. Dit aantal beschikbare bedden wordt in de loop van vandaag bijna verdubbeld naar 42.


dinsdag 17 maart 2020 19:56:18

Voor bloedafname kunt u voorlopig terecht op een beperkt aantal prikposten. Het kan dus zijn dat u niet tijdelijk terecht kunt bij uw dichtstbijzijnde bloedafname post. We vragen u om niet naar deze prikposten te komen wanneer u koorts heeft of wanneer u hoest. In die gevallen kunt u het beste telefonisch overleggen  met uw huisarts wat in uw geval de alternatieven zijn.

Als u voor bloedafname naar Elkerliek Deurne komt of naar Vita_liek in Helmond, maak dan via www.elkerliek.nl/bloedprikken een afspraak. Zo vermijdt u lange wachttijden.


dinsdag 17 maart 2020 09:51:03

We willen aan u vragen om op dit moment zelf geen online afspraken via MijnElkerliek te maken. We houden op dit moment graag zelf de regie in het maken van de afspraken, zodat ze telefonisch of op een geschikt moment plaats kunnen vinden. Zeer binnenkort wordt in MijnElkerliek ook technisch de mogelijkheid voor het maken van afspraken uitgezet. Alvast bedankt voor uw begrip!


maandag 16 maart 2020 17:27:35

Bent u op bezoek geweest bij een patiënt die op een isolatiekamer ligt? En heeft u per ongeluk een beschermbril meegenomen? Neem bij uw volgende bezoek graag deze bril weer mee. Het is de bedoeling dat u de bril na gebruik op de kamer of afdeling van de patiënt achterlaat, zodat ze na desinfectie door de verpleegkundige hergebruikt kunnen worden. De beschermingsmiddelen zijn namelijk schaars.


maandag 16 maart 2020 17:15:41

Vanaf vandaag, 16 maart, is de polikliniek in Asten tijdelijk gesloten, dit in verband met het tegengaan van verspreiding van het coronavirus.

Het Elkerliek neemt telefonisch contact op met patiënten die de komende tijd een afspraak hebben staan op deze locatie. De afspraken gaan in elk geval tot en met 6 april niet door. Dit geldt ook voor de polikliniek in Gemert. Op beide locaties kunt u nog wel terecht voor bloedafname.


maandag 16 maart 2020 16:15:20

Momenteel is de wachttijd om het Elkerliek telefonisch te bereiken heel erg lang. Heeft u binnen 2 dagen een afspraak? Bel ons dan niet om te vragen of uw afspraak wel of niet doorgaat. Als een afspraak geannuleerd wordt, of omgezet wordt naar een telefonisch consult, dan bellen wij u! Patiënten die niet gebeld zijn, kunnen er vooralsnog vanuit gaan dat hun afspraak gewoon doorgaat. Door hier gehoor aan te geven, helpt u mee aan het ontlasten van medewerkers in het Elkerliek!

Heeft u koorts, hoesten u of heeft u andere luchtwegklachten en wilt u daarom uw afspraak afzeggen? Dan willen we u vragen om juist wél telefonisch contact met ons op te nemen. Ook patiënten die een afspraak willen maken voor een eerste consult vragen we om ons vooral te bellen. Excuses dat u mogelijk wat langer moet wachten dan normaal.


maandag 16 maart 2020 11:34:08

Vanaf maandag 16 maart 13.00 uur zijn in het Elkerliek het bezoekersrestaurant en de koffiebar gesloten. Daarmee sluiten we aan bij de nieuwe landelijke maatregelen tegen verspreiding coronavirus in Nederland. Bezoekers die noodgedwongen langdurig in het ziekenhuis moeten zijn kunnen bij de voedingsassistente van de afdeling broodjes bestellen en afrekenen met de pinpas.


zondag 15 maart 2020 11:09:35

Zoals we hieronder al eerder melden: De ontwikkelingen gaan snel en toch steeds anders dan voorspeld. Dit betekent dat we ons moeten voorbereiden op een potentiele maximale inzet in de acute as. Dit in de wetenschap dat experts niet kunnen voorspellen wanneer en in welke omvang dit ons ziekenhuis zal treffen. De huidige situatie vraagt om een set van expliciete maatregelen. We hebben dit weekend onze IC capaciteit verruimd van 6 naar 8, op weg naar uitbreiding naar 12 bedden later deze week. Voor deze uitbreiding zal inzet van anesthesiemedewerkers en anesthesiologen noodzakelijk zijn. Dit gefaseerde plan zal leidend zijn voor de OK bezetting. Daarmee kan het niet anders dan dat de electieve programma’s op de OK worden afgeschaald. Dit vraagt ook van onze patiënten flexibiliteit en begrip voor de omstandigheden.


zondag 15 maart 2020 11:08:22

Spoedzorg (ook anders dan ‘corona-zorg’) blijft het Elkerliek gewoon leveren. Daarmee blijven we de acute zorg voor allerlei andere zaken die we nu ook doen (denk aan hartinfarcten, immunosuppressieve therapieën bij reuma, traumata e.d.) leveren. Ook de zwangere vrouwen die willen/gaan bevallen, kunnen hier bevallen met alle goede zorg die zij nodig hebben. Ook de oncologische behandelingen worden voortgezet.


zondag 15 maart 2020 11:07:03

Ten aanzien van onze capaciteit op poliklinieken wordt van onze dokters gevraagd deze kritisch te screenen. Steeds 2 dagen vooruit. Voor u als patiënt geldt: Wie echt moet komen, komt. Wanneer het niet nodig is om te komen, willen we dat u niet komt, om daarmee te voldoen aan de oproep tot sociale onthouding. Toch willen we u wel zorg blijven leveren. Daarom maken graag met u een afspraak voor een telefonisch en/of digitaal consult. U krijgt van ons instructie als dit aan de orde is.  Mocht u zelf besluiten niet te willen komen, laat u ons dat dan a.u.b. telefonisch weten.

Deze situatie vraagt veel begrip van ons allen; van onze medewerkers en van u als bezoeker en/of patiënt. We zijn steeds goed voorbereid in het Elkerliek.


donderdag 12 maart 2020 20:35:36

Vanaf 12 maart kunnen patiënten en bezoekers via de hoofdingang aan de Wesselmanlaan alleen nog het ziekenhuis binnengaan, als zij geen klachten vertonen die gerelateerd zouden kunnen zijn aan een besmetting met het coronavirus (koorts en/of hoesten of kortademigheid). Hiermee sluiten we aan bij de landelijke instructies waartoe de overheid heeft opgeroepen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Patiënten met een afspraak die koorts hebben en/of moeten hoesten of kortademig zijn, wordt gevraagd zich te melden bij de receptie van de SEH. Daar wordt beoordeeld of acute medische zorg noodzakelijk is. Zo ja, dan wordt de patiënt binnengelaten, voorzien van beschermingsmaterialen. Zo nee, dan wordt gevraagd aan de patiënt om zijn afspraak telefonisch af te zeggen en eventueel opnieuw in te plannen.

Bezoekers met dergelijke klachten, wordt verzocht huiswaarts te gaan.


donderdag 12 maart 2020 20:35:10

We zien op dit moment dreigende knelpunten in de spoedzorg. Om ervoor te zorgen dat de acute zorg beschikbaar blijft, zeker in tijden met steeds meer influenza- en corona-positieve patiënten, zijn er meer menskracht en materialen nodig dan normaal. Daarom annuleert het Elkerliek de komende periode een deel van de geplande operaties. Patiënten wie dit betreft worden op korte termijn gebeld. Het is niet nodig om zelf contact met het ziekenhuis op te nemen.


donderdag 12 maart 2020 20:08:59

Patiënten die besmet zijn met het coronavirus, mogen volgens de laatste inzichten ook veilig ‘in cohort’ verpleegd worden. Dit ligt ook in lijn met het eerdere beleid van het RIVM over versoepeling van het gebruikmaken van FFP2- naar FFP1-maskers. Regionaal is daarom besloten dat strikte isolatie op éénpersoons-kamers met onderdruk niet meer noodzakelijk is. We gaan daarom patiënten die COVID-positief getest hebben , net als verschillende andere Brabantse ziekenhuizen, samen op één meer-persoonskamer leggen. In deze special ‘coronakamers’ passen we zogenaamde druppel-contactisolatie toe. Dit biedt, net als bij het influenzavirus, voldoende bescherming.

Het aantal (eenpersoons)kamers met onderdruk die nodig zijn voor strikte isolatie is erg beperkt. Het aantal besmettingen neemt snel toe en we verwachten op korte termijn meer bedden nodig te hebben dan er beschikbaar zijn. Doordat nu meerdere personen op één kamer kunnen verblijven, komen ook aanzienlijk meer bedden beschikbaar voor corona-patiënten. Alle patiënten op dezelfde kamer kunnen bovendien verpleegd worden, zonder omkleden of te verwisselen van beschermingsmiddelen. Dit scheelt aanzienlijk in tijd én bespaart het gebruik van schaarse beschermingsmiddelen. 

Alle andere beschermende maatregelen blijven van kracht
Alle andere beschermende maatregelen blijven nog steeds van kracht en moeten worden nageleefd. Medewerkers die de ‘coronakamer’ in gaan moeten dus een isolatieschort, handschoenen, een chirurgisch mondneusmasker en een spatbril dragen. Ook moeten zij hun handen zorgvuldig desinfecteren met handalcohol. Op deze manier zijn zij goed beschermd tegen het coronavirus. Hetzelfde geldt voor bezoekers van de coronapatiënten die op de kamer liggen. Op die manier borgen we de veiligheid van onze medewerkers, patiënten en bezoekers.


donderdag 12 maart 2020 17:52:02

Vanaf morgen is de polikliniek in Gemert tijdelijk gesloten, in verband met het tegengaan van verspreiding van het coronavirus. Het Elkerliek heeft telefonisch contact opgenomen met patiënten die de komende tijd een afspraak hebben staan op deze locatie. De bloedafname en het fundusspreekuur gaan wel door in Gemert. De poliklinieken in Helmond, Deurne en Asten zijn vooralsnog open.


donderdag 12 maart 2020 17:47:09

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het belangrijk dat er zo min mogelijk mensen tegelijk in één ruimte zijn. Daarom laten we per patiënt slechts één bezoeker per bezoekuur toe. We willen u graag vragen om – voordat u naar het ziekenhuis komt – te overleggen wie uw naaste bezoekt. Wij rekenen op uw begrip.


maandag 9 maart 2020 16:36:07

In het Elkerliek ziekenhuis is voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus, een patiënt opgenomen met een positieve uitslag na het testen op COVID-19. De patiënt kwam afgelopen zondag met klachten bij de Spoedeisende Hulp in Helmond. Vanwege de verdenking van besmetting, is de patiënt direct geïsoleerd en getest op het coronavirus. De testresultaten bleken positief.

De patiënt wordt nu in strikte isolatie verpleegd in het ziekenhuis. Hierbij gelden verschillende maatregelen die verdere besmetting van anderen dienen te voorkomen. Denk hierbij aan het dragen van beschermende kleding door het verplegend personeel en het toestaan van slechts één bezoeker per dag. De GGD start een contactonderzoek om eventuele verdere verspreiding in kaart te brengen.

De zorg in het Elkerliek ziekenhuis gaat door zoals gewoonlijk. Eerder genomen maatregelen om (verdere) verspreiding van het coronavirus te voorkomen, blijven van kracht.


vrijdag 6 maart 2020 17:43:27

We heten u altijd van harte welkom in het Elkerliek. Vanwege het coronavirus, doen we dit nu echter zonder u de hand te schudden. We willen ons namelijk verweren tegen het coronavirus. Dat doen we onder meer door ons te beperken tot een mondelinge groet of handgebaar. Op deze manier kunnen we samen met u het besmettingsgevaar verminderen. We vertrouwen op uw begrip voor deze keuze.

kruis door handenschudden


dinsdag 3 maart 2020 17:24:23

Patiënten en bezoekers kunnen het Elkerliek goed bereiken via de Wesselmanlaan of de Warandelaan. Voor de spoedpost is dit ook het dichtstbijzijnde parkeerterrein. Via de Rooseveltlaan is het parkeerterrein niet meer bereikbaar en ook de toegangsdeur aan die zijde is gesloten.

De situatie bij de ingang aan de Wesselmanlaan is aangepast. Zo krijgt u bij entree vóór het binnengaan van het ziekenhuis meer informatie over het risico op besmetting het coronavirus (en wordt u gevraagd zich via een andere route te melden als u mogelijk een verhoogd risico op besmetting heeft gelopen).

Deze maatregel kan iets ten koste gaan van het gemak van een individuele patiënt. We hopen op ieders begrip hiervoor. Het is immers in het belang van de gezondheid van al onze patiënten, bezoekers en medewerkers.

Ook voor mindervaliden zijn parkeerplaatsen beschikbaar aan de zijde van de Wesselmanlaan / Warandelaan. Daarnaast is er een golfkar beschikbaar om patiënten vanaf het parkeerterrein naar de ingang te rijden.


zondag 1 maart 2020 13:21:05

1) Bent u in de afgelopen twee weken in een risicogebied geweest (zie lijst hieronder) of had u contact met iemand waarvan inmiddels bekend is dat deze met het coronavirus besmet is?
2) Heeft u daarnaast koorts (>38 graden) én luchtwegklachten (hoesten en/of kortademigheid?)

Moet u op deze beide vragen met ‘ja’ antwoorden? Raadpleeg dan uw huisarts of de GGD in verband met een mogelijke besmetting met het coronavirus. Uw huisarts kan u naar onze spoedeisende hulp doorsturen als u acute medische zorg nodig heeft. Heeft u geen acute medische zorg nodig, maar heeft u binnenkort wel een afspraak in het Elkerliek? Neem dan tijdens kantooruren telefonisch contact op met uw polikliniek in verband met deze afspraak (kies dan in het menu voor optie 3 ‘overige vragen’). Bent u begeleider of bezoeker van een patiënt in het ziekenhuis? Dan verzoeken wij u om af te zien van uw bezoek.

Op 1 maart uur zijn de volgende regio’s als risicogebied aangemerkt door het RIVM:

  • China (inclusief: Macau en Hongkong)
  • Singapore
  • Zuid-Korea
  • Iran
  • Noord-Italië de provincies: de Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.

Let op: Deze lijst met risicogebieden is aan verandering onderhevig. Als hierop aanpassingen komen, dan informeren wij hierover via ons liveblog.


zaterdag 29 februari 2020 12:14:55

Patiënten zonder luchtwegklachten of koorts kunnen er vanuit gaan dat geplande afspraken in het Elkerliek gewoon doorgaan. Als je zelf geen klachten hebt, dan is het ook geen probleem om bij een familielid of vriend in het Elkerliek op bezoek te komen.

Patiënten die luchtwegklachten en/of koorts hebben én die bovendien in de afgelopen twee weken in het buitenland zijn geweest, worden wel bevraagd. Zo kunnen we vaststellen of iemand een hoog risico heeft gelopen op besmetting. In dat geval worden beschermende maatregelen toegepast of wordt gevraagd om de afspraak af te zeggen.


vrijdag 28 februari 2020 18:21:21

De ingang van het Elkerliek ziekenhuis aan de Rooseveltlaan is vanaf heden tot nader bericht gesloten. Bezoekers en patiënten kunnen gebruikmaken van de ingang aan de Wesselmanlaan. Voor spoedgevallen blijft natuurlijk de ingang Spoedeisende Hulp (SEH) geopend. We adviseren mindervaliden om te parkeren op ons parkeerterrein aan de Wesselmanlaan. Het is mogelijk om de patiënt eerst met de auto dicht bij de ingang te brengen.

Sluiting van de ingang aan de Rooseveltlaan is een van de maatregelen in verband met de dreiging van het coronavirus. Het maakt de bezoekers- en patiëntenstroom overzichtelijker en beheersbaarder. Dit is nodig om het risico op verdere besmetting in te kunnen perken.


vrijdag 28 februari 2020 18:08:36

Het Elkerliek gaat een specifieke groep patiënten en bezoekers extra bevragen voordat zij het ziekenhuis binnengaan. Zo kunnen we vaststellen of zij een verhoogd risico hebben op besmetting met het coronavirus. Het gaat om patiënten en bezoekers met luchtwegklachten en/of koorts, die de afgelopen 14 dagen in het buitenland zijn geweest en/of contact hebben gehad met iemand die besmet is met het coronavirus.

Als uit deze extra bevraging een verhoogd risico op besmetting blijkt, dan krijgen deze patiënten nadere instructie.