Uitblinken is leuk!

U bevindt zich hier: Home | Weblogs | Uitblinken is leuk!

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Uitblinken is leuk!

Geplaatst: 2-6-2014

In academische centra koppelen dokters hun dagelijks werk aan wetenschappelijk onderzoek. In algemene ziekenhuizen, zoals het Elkerliek, gebeurt dat minder. Toch wil dat niet zeggen dat dokters in algemene ziekenhuizen minder ambitieus zijn. Integendeel zelfs. Ook wij halen elke dag het beste uit onszelf met als doel om excellente zorg te leveren aan onze patiënten. Met een goede samenwerking in een betrokken team leidt dat tot mooie resultaten.

Zo hebben we ons in Helmond in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de behandeling van halsslagadervernauwing. Omdat het onze bijzondere interesse had én omdat we zagen dat met een goed zorgpad veel ellende bij onze patiënten kan worden voorkomen.

Problemen aan de arteria carotis (halsslagader) worden vaak niet opgemerkt. Tot zich iets ernstigs voordoet als een herseninfarct of ooginfarct. Mensen kunnen hierdoor blijvend invalide raken. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Patiënten die direct na een lichte beroerte, een CVA of tijdelijke blindheid aan een oog bij ons binnen komen, weten met het Zorgpad Carotis binnen 24 uur waar de oorzaak ligt. AIs de halsslagader inderdaad vernauwd is, starten we direct met de behandeling en zorgen we ervoor dat de patiënt zo snel mogelijk geopereerd wordt. Als het nodig is plaatsen we een verwijdingsplastiek, waardoor de slagader mooi open blijft.

De betrokken vaatchirurgen voldoen aan de hoogste kwaliteitscriteria en zijn in het bezit van het vaatkeurmerk van de Vereniging van Vaatpatiënten. Patiënten kunnen snel terecht en hoeven niet naar een ander ziekenhuis te reizen. Na de behandeling volgt nog een screening op de Vaatrisicopolikliniek en krijgen patiënten leefstijladviezen om een herhaling van halsslagaderproblemen te voorkomen.

Snelheid is geboden als de signalen optreden. Maar als die snelheid wordt betracht, dan kunnen we ook écht levens redden en een hoge kwaliteit van leven behouden. Op zo’n moment is het mooi om als team uit te blinken.

Guido Stultiëns
Vaatchirurg

 

4486 keer gelezen

Meer Weblogs

 • Écht iedereen is vriendelijk!

  4-12-2018

  Ik moet er toch aan wennen hoor. Ik loop nu een aantal weken in het Elkerliek stage voor mijn opleiding tot verpleegkundige en iedereen, écht iedereen is aardig en vriendelijk! Met een groepje eerstejaars......

  Lees verder

 • Diabeteszorg als je jonge leven verandert

  16-10-2018

  Trots? Ja, eerlijk gezegd zijn we best een beetje trots op de manier waarop de diabeteszorg in het Elkerliek geregeld is. Maar dat wil niet zeggen dan we niet continu op zoek zijn naar mogelijke......

  Lees verder

 • Smakelijk eten! Ook, of juist zéker, in het Elkerliek

  7-8-2018

  Goed en lekker eten. In ons ziekenhuis vinden we het heel belangrijk. Niet voor niets zijn we één van de weinige ziekenhuizen in Nederland waarbij de warme maaltijden nog vers bereid worden in eigen......

  Lees verder

Weblog overzicht