Smakelijk eten! Ook, of juist zéker, in het Elkerliek

U bevindt zich hier: Home | Weblogs | Smakelijk eten! Ook, of juist zéker, in het Elkerliek

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Smakelijk eten! Ook, of juist zéker, in het Elkerliek

Geplaatst: 7-8-2018

Goed en lekker eten. In ons ziekenhuis vinden we het heel belangrijk. Niet voor niets zijn we één van de weinige ziekenhuizen in Nederland waarbij de warme maaltijden nog vers bereid worden in eigen keuken. Niet voor niets voldoen we voor het derde jaar op rij aan de strenge eisen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg op het gebied van het herkennen en behandelen van ondervoeding. En niet voor niets zijn we met ons team van koks, voedingsassistenten, diëtisten en horecamedewerksters dagelijks in de weer om onze patiënten te voorzien van heerlijke maaltijden. Iets wat onze patiënten waarderen, wat wij heel graag doen en waar we ook gerust trots op mogen zijn.

Elke dag werkt ons team, onder leiding van onze chef-kok en sous-chef, aan de bereiding van de maaltijden. Gevarieerde maaltijden met verse ingrediënten, seizoensproducten en -onder meer- een ruime portie vlees(vervanger), vis of kip. Dit is een bewuste keuze van ons ziekenhuis; we investeren graag in goed eten en drinken en zien het als medicijn, onmisbaar voor je herstel.

Wij bieden ruimte voor persoonlijke wensen, een dagelijks tussendoortje voor alle patiënten en wat extra’s op een feestelijke dag. Voorbeelden daarvan zijn de brunches en diners die we aanbieden met Kerstmis, Nieuwjaar, Pasen, moederdag en vaderdag in ons dan feestelijk ingericht restaurant. Patiënten nemen hier kosteloos aan deel, wij nodigen partners, familie en vrienden graag uit om deze momenten met hun dierbaren samen door te brengen, weliswaar tegen een vriendelijke vergoeding.

De manier waarop het Elkerliek aandacht besteed aan eten en drinken is buitengewoon, in de letterlijke betekenis van het woord. De barista’s van onze koffiebar bereiden met liefde de mooiste warme dranken, de voedings-assistenten zorgen dat eten en drinken aangeboden wordt, waarbij indien nodig rekening gehouden wordt met een dieet en/of allergie, en als het u uitkomt, kunt u als gast iedere dag mee-eten met degene die opgenomen ligt. Wij vinden die extra zorg heel gewoon, voor ons een kleine moeite, maar voor degene die zorg nodig heeft maakt het een groot verschil.

Christel van der Velden
Sectorhoofd Eten & Drinken, Elkerliek Ziekenhuis


 

3470 keer gelezen

Meer Weblogs

Weblog overzicht