Mensen met migraine zijn toppers, maar ........

U bevindt zich hier: Home | Weblogs | Mensen met migraine zijn toppers, maar ........

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Mensen met migraine zijn toppers, maar ........

Geplaatst: 19-5-2014

Als ik een bedrijf zou starten, dan zou ik het wel weten. Een groot deel van mijn personeelsbestand zou bestaan uit mensen met migraine. De toewijding, het verantwoordelijkheidsgevoel van patiënten met deze aandoening is ongeëvenaard. Dat laat wetenschappelijk onderzoek zien, maar dat zie ik ook in mijn dagelijkse praktijk. Mensen met migraine zijn toppers, maar... je moet er wel een beetje zuinig op zijn.

Ook dat laatste merk ik in mijn praktijk, waar ik veel migraine-patiënten zie. Mensen die in de medische wereld vaak op onbegrip stuiten. En juist dat is funest. Het eerste wat deze patiëntengroep nodig heeft is een begripvolle dokter. Iemand die uitlegt dat migraine aangeboren is; een chronische ziekte, waar je niet meer vanaf komt, maar waar je mee moet leren omgaan. Een arts is in dat proces een adviseur, die samen met de patiënt op zoek gaat naar die beste omgangsvorm.

Onlangs vertelde een patiënt me dat hij probeerde om via zijn gedachten zijn migraineklachten te verminderen. Het is een voorbeeld van een creatieve benadering, die ook in de theorie al vaker beschreven is. Kern is dat door de zenuwcellen op een prettige manier in beweging te brengen, de stress verlaagd kan worden. Een mooie gedachte.

Of ik nog ooit een nieuw bedrijf opstart, weet ik niet. Mijn personeelsadvertentie heb ik in ieder geval al klaar. En tot die tijd probeer ik mensen met migraine zo goed mogelijk bij te staan. Een mooi vak met mooie mensen.

Udo Dijkstra
Neuroloog en migrainoloog

 

6597 keer gelezen

Meer Weblogs

 • Écht iedereen is vriendelijk!

  4-12-2018

  Ik moet er toch aan wennen hoor. Ik loop nu een aantal weken in het Elkerliek stage voor mijn opleiding tot verpleegkundige en iedereen, écht iedereen is aardig en vriendelijk! Met een groepje eerstejaars......

  Lees verder

 • Diabeteszorg als je jonge leven verandert

  16-10-2018

  Trots? Ja, eerlijk gezegd zijn we best een beetje trots op de manier waarop de diabeteszorg in het Elkerliek geregeld is. Maar dat wil niet zeggen dan we niet continu op zoek zijn naar mogelijke......

  Lees verder

 • Smakelijk eten! Ook, of juist zéker, in het Elkerliek

  7-8-2018

  Goed en lekker eten. In ons ziekenhuis vinden we het heel belangrijk. Niet voor niets zijn we één van de weinige ziekenhuizen in Nederland waarbij de warme maaltijden nog vers bereid worden in eigen......

  Lees verder

Weblog overzicht