Fitter worden voor operatie hielp me echt bij snel herstel

U bevindt zich hier: Home | Weblogs | Fitter worden voor operatie hielp me echt bij snel herstel

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Fitter worden voor operatie hielp me echt bij snel herstel

Geplaatst: 4-9-2019

Bij het Elkerliek ziekenhuis vinden ze het belangrijk dat je zo fit mogelijk een operatie ingaat. Ik heb dat zelf als patiënt ervaren.

Nadat ik in maart van dit jaar een darmonderzoek had, kreeg ik het slechte nieuws te horen: darmkanker. Gelukkig waren er geen uitzaaiingen, maar ik moest wel geopereerd worden.
In april had ik daarover een fijn gesprek met de chirurg, dokter Wegdam. Mijn dochters waren bij het gesprek aanwezig, helaas kon mijn man er niet bij zijn. De dokter vond het een goed plan als we het gesprek voor mijn man opnamen en dat hebben we gedaan.

Ik voelde me op dat moment nog vrij fit. Ik was wel sneller moe dan voorheen. De dokter vertelde me dat het beter was om nog voor de operatie een aantal kilo’s af te vallen. En ondanks mijn vermoeidheid, wilde hij toch graag dat ik wat meer ging sporten om zo fit mogelijk de operatie in te gaan. Dat heb ik gedaan. Ik ben met een diëtiste aan de slag gegaan, ging twee keer per week naar de fysiotherapeut om te trainen en ik ging ook door met mijn wekelijkse zwemoefeningen.

Toen de operatie eind mei plaatsvond voelde ik me inderdaad fit. De operatie verliep goed en het lijkt er nu op dat ik helemaal schoon ben. Na de operatie ben ik doorgegaan met alle oefeningen. Ik ben inmiddels tien kilo afgevallen en voel me fit. Nog zes te gaan, als het aan mij ligt. Ik mocht na de operatie snel mijn bed weer uit en ik was na drie dagen alweer thuis.

Ook toen ik eerder al twee nieuwe knieën kreeg, adviseerden de artsen mij al om ervoor te zorgen dat ik zo fit mogelijk was als de operatie plaatsvond. Ik weet zeker dat dat bijdraagt aan een snel herstel, waardoor je ook weer lekker snel in je eigen omgeving kunt zijn.

Annie Gruijters-Kuppen (84 jaar) uit Aarle-Rixtel.

‘Better in, better out’ voorbeeld zorgvernieuwing Elkerliek

Het Elkerliek ziekenhuis kijkt steeds hoe de zorg voor patiënten beter kan. De aanpak die mevrouw Gruijters heeft ervaren is een mooi voorbeeld van zorgvernieuwing. Met ‘Better in, better out’ stimuleert het Elkerliek mensen voor een operatie fitter te worden. Daardoor herstellen patiënten sneller en hebben ze ook (lang) daarna voordeel van het fitter zijn.

1785 keer gelezen

Meer Weblogs

 • Hatsjoe … dag dokter …

  16-1-2020

  Griep is in the air! De wintermaanden brengen kwakkelweer en de gevolgen kennen we. Zelf ziek, kinderen ziek, leraren ziek en ja, ook medewerkers in het ziekenhuis ziek. Erg vervelend allemaal. Grote......

  Lees verder

 • Een wondje aan de teen

  19-11-2019

  Waarom ik klinische geriatrie de meest fantastische afdeling van het Elkerliek vind? Misschien kan ik het vertellen door middel van een klein, maar typisch voorbeeld. Van die oudere man die volledig......

  Lees verder

 • Met één been in het ziekenhuis, met het andere thuis

  11-10-2019

  Tien jaar al, maar toch moeten we nog vaak uitleggen wie we zijn en wat we doen. Palliatief. Voor veel mensen betekent het bijna hetzelfde als terminaal. Dat ligt net even anders. Als palliatief team......

  Lees verder

Weblog overzicht