De plastisch chirurg: over oliebollen en ballonnen

U bevindt zich hier: Home | Weblogs | De plastisch chirurg: over oliebollen en ballonnen

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

De plastisch chirurg: over oliebollen en ballonnen

Geplaatst: 24-12-2012

December is voorbij en dus is het tijd voor de jaarlijks terugkerende frustratie: de weegschaal, die ons genadeloos confronteert met het verschil tussen de werkelijkheid en ons ideale zelfbeeld. Die oliebollen ook, dat extra wijntje. Ze laten altijd weer hun sporen na. Zou een korte pitstop bij de plastisch chirurg geen uitkomst zijn? Ik moet u helaas teleurstellen, het antwoord is nee.

Plastische chirurgie richt zich op het verbeteren van vorm en functie van het lichaam. Dat kan uiterlijk zijn, maar ook op het gebied van aangeboren of verworven aandoeningen die de functie van het lichaam beperken. De plastisch chirurg doet facelifts, maar repareert ook vuurwerkletsels. Spuit rimpeltjes weg, maar sluit ook het defect dat ontstaat na het weghalen van huidkanker. Een mooi beroep, omdat je mannen en vrouwen, jong en oud, heel kleine ongemakken en grote, zorgelijke dilemma’s behandelt.

Elk probleem dat zich bij ons aandient, kent een diepgewortelde wens tot verbetering. Denk niet dat de kleine borsten bij een jonge vrouw een onbelangrijk issue zijn, want de vrouw zelf kan er ontzettend ongelukkig mee zijn. Net als het kind met flaporen dat op school geplaagd wordt. Het missen van een borst na borstkanker is even verminkend als de hazenlip van je pasgeboren kind. Veroordeel mensen niet te snel, en degradeer borsten niet gelijk tot ballonnen.

Als plastisch chirurg bepalen wij nooit wat wel en niet mag. We geven slechts advies over de voor- en nadelen van een ingreep. Zonder oordeel over de noodzaak. We helpen mensen bij het maken van hún keuze. Soms helpt een gesprek iemand in de keuze om zich juist niet te laten behandelen. Een ding is zeker: bij ons wordt niemand behandeld die er niet eerst heel goed over heeft nagedacht.

Belangrijk is wel dat de behandeling wordt uitgevoerd door goed opgeleide mensen. Te vaak nog draait een lang gekoesterde wens uit op een grote teleurstelling. Ga daarom in ieder geval alleen in zee met een plastisch chirurg die ook officieel geregistreerd is.

Roel Fresow
Plastisch chirurg

5102 keer gelezen

Meer Weblogs

 • Smeren, smeren, smeren

  19-6-2019

  De zomer is nog niet officieel begonnen, maar we hebben alweer kunnen genieten van zomerse temperaturen. En zodra de zon schijnt zoeken we deze massaal op. Aan het water, op het terras, maar zeker ook......

  Lees verder

 • Een beroerte vraagt meer dan medische hulp

  14-5-2019

  Vaak zonder vooraankondiging begint je menselijke harde schijf te haperen. Wat is er aan de hand, wat moet ik doen, wie kan me helpen, wat is mijn vooruitzicht? Een beroerte ofwel CVA, brengt veel vragen......

  Lees verder

 • Fietsend door de chemo

  1-4-2019

  Bewegen is hot. En dat is niet voor niets. Was beweging vroeger iets voor de tijd ná een ziekenhuisopname, tegenwoordig wordt bewegen ook ín het ziekenhuis gestimuleerd. Het programma Kwiek, dat onlangs......

  Lees verder

Weblog overzicht