Een heerlijke werkplek!

U bevindt zich hier: Home | Weblogs | Een heerlijke werkplek!

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Een heerlijke werkplek!

Geplaatst: 28-3-2018

Ik denk dat ik de veertig jaar wel ga volmaken. Nog vier, vijf jaar, dan is het zover. Mijn hele werkzame leven in het Elkerliek ziekenhuis. Ik weet het, dat klinkt in 2018 niet echt hip. ‘Je moet toch ook in andere keukens willen kijken, jezelf opnieuw uitdagen of uitvinden’, hoor ik vaak. Toch heb ik allerminst het gevoel dat ik hier vastgeroest ben. Integendeel. Nog steeds ben ik elke dag bezig met nieuwe ontwikkelingen, nog steeds komen er nieuwe uitdagingen op mijn pad. In een werkomgeving waar ik me helemaal in thuis voel.

Hier in Helmond begon ik aan de A-opleiding. Via allerlei stappen ben ik op dit moment werkzaam als neonatologieverpleegkundige binnen ons geweldig mooie Centrum voor Geboorte & Gezin. Eén dag per week werk ik als kwaliteitsfunctionaris voor de kinderartsen. Een combinatie van verpleegtechnisch en meer beleidsmatig werk, die me uitstekend bevalt.

Natuurlijk heb ik ook in andere keukens gekeken. Zeker toen we, in grote gezamenlijkheid, de nieuwe visie op de meer geïntegreerde geboortezorg bespraken. Een mooi, open proces was dat, waarin ruimte was voor ideeën, waarin we samen de ruimteverdeling bekeken, belangrijke keuzes maakten en vernieuwde werkprocessen afspraken. In die tijd heb ik nog eens ervaren wat ik eigenlijk al wist: het gras kan op een andere plaats misschien groener lijken, het is toch zelden het Elkerliek-groen dat mij zo aanspreekt. Hoe dat komt? Dat is moeilijk te zeggen. Misschien door de grootte van het ziekenhuis, die een dergelijke afdeling en een brede multidisciplinaire samenwerking mogelijk maakt, misschien juist ook het kleinschalige, laagdrempelige en informele karakter dat we altijd hebben gekoesterd.

Het werken in dit ziekenhuis, op deze afdeling, geeft me energie en voldoening. In een team dat natuurlijk ook last heeft van een grote werkdruk, maar waar mensen toch altijd coöperatief zijn, meedenken over nieuwe ontwikkelingen en elkaar ondersteunen. En als je dan ziet wat dit concept, wat we allemaal mee hebben bedacht, doet met de ouders, met de kinderen. Ja, dan realiseer ik me dat het geen enkele moeite zal kosten om hier mijn veertigjarig jubileum te vieren.

Peter Janssen
Neonatologieverpleegkundige en
Kwaliteitsfunctionaris Kinderartsen


2661 keer gelezen

Meer Weblogs

Weblog overzicht