Elkerliek steunt de actie tegen agressie

U bevindt zich hier: Home | Actueel | 2024 | Elkerliek steunt de actie tegen agressie

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Elkerliek steunt de actie tegen agressie

Elkerliek steunt actie agressie

NU’91 roept iedereen in de zorg op om het werk op 2 mei om 14.00 uur twee minuten te onderbreken en daarbij stilte in acht te nemen. Aanleiding hiervoor is het recente steekincident in een ggz-instelling in Heerlen waarbij een verpleegkundig specialist overleed. NU’91 houdt deze actie uit respect voor het slachtoffer en vraagt hiermee aandacht voor de toenemende agressie richting zorgverleners. 

Ook in het Elkerliek maken we ons grote zorgen over de toenemende agressie die we hier tegenkomen. Meerdere zorgverleners en medewerkers in onze organisatie hebben dit aan den lijve ondervonden. Schelden, bedreigen en soms zelfs fysiek geweld; het komt helaas steeds vaker voor. Daarom voelen we grote verbondenheid met deze actie. Agressie hoort er niet bij in de zorg. Agressie is niet normaal en mag niet normaal gevonden worden. 

Zoals bij vele complexe problemen is er niet één oplossing voor de toegenomen agressie. Het is een maatschappelijk probleem dat wij in de zorg niet alleen kunnen oplossen. In huis kunnen we praten over agressie, het delen. Met onze werkgroep Agressie worden hiertoe steeds meer stappen gezet. 

Het Elkerliek steunt daarom vandaag deze actie. We geven iedereen de ruimte om tussen 14.00 en 14.02 uur stil te staan bij agressie in de zorg in zijn algemeenheid en in het bijzonder in het Elkerliek. Daarmee maken we een statement naar alle inwoners van Helmond en de Peel. Agressie in de zorg loont ook in de zorginstellingen in Helmond en de Peel niet.