Medische PsychologieBij de Medische Psychologie komen kinderen, jeugdigen, volwassenen en ouderen voor diagnostiek en behandeling van psychische klachten die samenhangen met medische problemen. De psychologen hebben specifieke kennis op het grensvlak van psychologie en medische wetenschap. Ze hebben ieder hun eigen aandachtsgebied: algemene medische psychologie, kinder- en jeugdpsychologie en neuropsychologie.

U kunt bij ons terecht voor hulp bij het omgaan met acute of chronische aandoeningen/ziekten, lichamelijk onverklaarde klachten, de relatie tussen lichamelijke klachten en psychisch welbevinden en de invloed van het functioneren van de hersenen op denken, gedrag en emoties. Bij kinderen houdt de psycholoog zich daarnaast ook bezig met zindelijkheid- en ontwikkelingsproblematiek.

Op de afdeling medische psychologie werken we met verschillende behandelmethoden zoals cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, ACT, hypnotherapie, biofeedback en EMDR.

Wat kunt u verwachten?

Nadat u bent verwezen door een medisch specialist binnen het ziekenhuis, vindt er een intakegesprek plaats met een van onze psychologen. Indien u of uw kind is opgenomen in het ziekenhuis, kan een psycholoog ook naar de afdeling komen. Bij een poliklinisch behandeltraject wordt er een schriftelijke uitnodiging verstuurd voor een intakegesprek. Dit gesprek duurt ongeveer 45 tot 90 minuten en is bedoeld om bestaande klachten uitgebreid in kaart te brengen. Daarnaast kan de psycholoog vragenlijsten en/of testen inzetten. Vervolgens zal het eventuele onderzoeks- en/of behandeltraject verder worden besproken. Indien de hulpvraag elders beter passend is, zullen verwijsmogelijkheden besproken worden.

Specialisten

Spanhoff, mevrouw drs. E.C.G.

Gezondheids- zorgpsycholoog

Os, mevrouw drs. Y.G.H.W. van

Klinisch Neuropsycholoog en medisch manager

Beerlage, mevrouw drs. A.H.M.J.

Gezondheids- zorgpsycholoog

Snoeijen, mevrouw MSc. S.

Gezondheids- zorgpsycholoog

Derksen-Amend, mevrouw MSc. S.M.C.

Gezondheidszorg-psycholoog

Aarden- van Delft, mevrouw drs. N.

Klinisch neuropsycholoog en cognitief gedragstherapeut

Schuivens, mevrouw drs. E.M.A.

Gezondheids- zorgpsycholoog

Leenders-van de Vossenberg, mevrouw J.

Psychologisch medewerker

Heijden-Janssen, mevrouw A. van der

Psychologisch medewerker

Maasakker-Steijaert, mevrouw B. van

Psychologisch medewerker

Aandoeningen en behandelingen

Polikliniek Medische Psychologie

Locatie Helmond

De afdeling bevindt zich op de begane grond. U kunt de afdeling vinden door vanuit de centrale hal de bordjes 'Medische psychologie' te volgen.

Telefoonnummers en adressen

Locatie Helmond
T: 0492-59 55 67
E: med.psychologie@elkerliek.nl 


Telefonisch bereikbaar:
maandag t/m vrijdag van 08.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 16.30 uur