logo

Casemanager oncologie



Inleiding

Binnen het Elkerliek ziekenhuis zorgt de casemanager oncologie voor de opvang en begeleiding van patiënten met kanker. De casemanager oncologie is een gespecialiseerd verpleegkundige die de zorg tijdens het traject van onderzoeken, behandeling en nazorg coördineert. Zij werkt nauw samen met uw specialist en maakt deel uit van het behandelteam. 

Bij onderzoek naar en behandeling van kanker zijn vaak meerdere zorgverleners vanuit verschillende disciplines betrokken. De onderzoeken en behandelingen vinden bij voorkeur plaats in één ziekenhuis. Het kan nodig zijn dat u verwezen wordt naar een ander ziekenhuis.  

In deze periode waarin er veel op u en uw naasten afkomt, is de casemanager oncologie een vast aanspreekpunt voor u. 

Casemanager oncologie

Wat kan de casemanager oncologie voor u doen:

  • Zij gaat in op wat de specialist u heeft verteld. Zij geeft aanvullende informatie over diagnose, onderzoeken en het behandelplan.
  • Zij adviseert en ondersteunt bij vragen over de mogelijke gevolgen van uw ziekte.
  • Zij vraagt naar uw behoefte aan psychosociale ondersteuning. Hiervoor gebruikt zij de lastmeter. Zo nodig adviseert of verwijst zij u naar andere hulpverleners, zowel binnen als buiten het ziekenhuis.
  • Zij kan u bovendien helpen om het overzicht te bewaren in deze periode.  

De casemanager oncologie staat voor u klaar. U kunt bij haar terecht voor praktische vragen, maar ook voor persoonlijke begeleiding. Schroom niet om zorgen, angsten, psychosociale en/of sociale problemen met uw casemanager te bespreken. 

Bereikbaarheid casemanager oncologie

De casemanager oncologie is op maandag tot en met vrijdag aanwezig van 09.00 – 12.00 uur en van 13.30 – 16.30 uur. In het Elkerliek ziekenhuis werken de volgende casemanagers oncologie:

  • Jacqueline v Brussel
  • Inge Martens- Donkers
  • Ine Hofmans

Zij streven ernaar om uw bezoeken aan het ziekenhuis zo te plannen dat u zoveel mogelijk door dezelfde casemanager gezien wordt. 

Afspraak maken

Een afspraak met de casemanager oncologie wordt via de polikliniek van uw behandelend arts gemaakt. U kunt ook zelf een afspraak maken door contact op te nemen met de polikliniek Hemato-Oncologie. De polikliniek Hemato-Oncologie is bereikbaar van 09.00 – 12.00 uur en van 13.30 – 16.30 uur, telefoonnummer 0492 – 59 59 47. 

Spreekuur

Het spreekuur van de casemanager wordt gehouden op de polikliniek Hemato-Oncologie, locatie Helmond. Vanuit de centrale hal volgt u de borden ‘verpleegafdelingen’ en gaat u met de lift naar de 4e verdieping. Daar volgt u de bordjes Hemato-Oncologie (4A). 

Telefonisch spreekuur

De casemanager oncologie heeft dagelijks telefonisch spreekuur van 09.00 uur tot 10.00 uur, te bereiken, via telefoonnummer 0492 – 59 59 34. 

Bij vragen kunt u ook gebruik maken van ons emailadres casemanageronco@elkerliek.nl

Heeft u een dringende vraag neem dan contact op met de polikliniek Hemato-Oncologie. Wij kijken dan hoe we u het beste kunnen helpen. Voor een dringende medische vraag ’s avonds of in het weekend neemt u contact op met de huisartsenpost.

Contact


Casemanager oncologie

T: 0492 – 59 59 47 
Maandag tot en met vrijdag aanwezig van 09.00 - 12.00 uur en van 13.30 -16.30 uur.
E: casemanageronco@elkerliek.nl


© 2023 Elkerliek ziekenhuis
ONC-45617
Laatst bewerkt: 6-11-2023