WondexpertisecentrumWat is het Wondexpertisecentrum?

Als u een gecompliceerde wond heeft, dan kunt u terecht in het Wondexpertisecentrum (WEC). Denk hierbij bijvoorbeeld aan een diabetische voet, wond na een operatie of brandwond. Het Wondexpertisecentrum van het Elkerliek ziekenhuis is het eerste gespecialiseerde wondcentrum in de regio. Het WEC vormt de schakel tussen alle specialisten die betrokken zijn bij uw behandeling. Hierdoor ontvangt u optimale zorg. Uw aanspreekpunt in het WEC is de verpleegkundig specialist wond- en decubituszorg. Een verpleegkundige, die zich door opleiding en praktische ervaring heeft gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van wonden en klachten die hiermee verband houden. Zij werkt in het WEC nauw samen met de (vaat)chirurgen.

Wat kunt u verwachten?

De verpleegkundig specialist bespreekt het probleem eerst uitgebreid met u. Welke klachten heeft u? Welke problemen ondervindt u in het dagelijks leven? Eventueel worden aanvullende onderzoeken aangevraagd en door de verpleegkundig specialist beoordeeld. Daarna volgt een behandelplan en/of een doorverwijzing naar een andere hulpverlener, altijd in overleg met uw behandelend specialist.

Contact

Het WEC is gevestigd in het Elkerliek ziekenhuis in Deurne en Helmond.

  • In Deurne is het WEC gevestigd op de polikliniek Chirurgie. Volg vanuit de centrale hal de bordjes ‘Chirurgen’. Neem vervolgens plaats in de wachtruimte.
  • In Helmond is het WEC ook gevestigd op de polikliniek Chirurgie.

U kunt via de polikliniek Chirurgie een afspraak maken voor het WEC. U belt hiervoor telefoonnummer 0492-595961. De verpleegkundig specialist is telefonisch bereikbaar op:

  • maandag en donderdag tussen 9.00 en 16.30 uur
  • dinsdag tussen 9.00 en 12.00 uur
  • woensdag tussen 9.00 en 11.00 uur

Buiten deze tijden kunt u de voicemail inspreken of een e-mail sturen.

Bent u huisarts? Dan kunt u rechtstreeks of via Zorgdomein doorverwijzen naar het Wondexpertisecentrum.

Specialisten

Janssen, mevrouw drs. S.

Verpleegkundig specialist wond- en decubituszorg

Boereboom, mevrouw J.

Wondverpleegkundige

Specialismen