VG (Verstandelijk Gehandicapten) SpreekuurWat is het VG-spreekuur?

Het VG-spreekuur is een spreekuur voor volwassenen en kinderen met een verstandelijke beperking.
Dit VG-spreekuur is een samenwerkingsverband tussen het Elkerliek ziekenhuis en Stichting ORO. De arts verstandelijk gehandicapten (AVG) houdt over het algemeen elke week gedurende een dagdeel spreekuur in het ziekenhuis in Deurne.

Wat kunt u verwachten?

Mensen met een verstandelijke beperking die thuis of in de wijk wonen, komen in eerste instantie met klachten bij hun huisarts of medisch specialist terecht. Vaak is sprake van meerdere, onderling samenhangende gezondheidsproblemen of afwijkende ziektepatronen. Omdat mensen met een verstandelijke beperking zich vaak anders uiten, kan het voor de huisarts of medisch specialist moeilijk zijn te achterhalen wat er nu precies aan de hand is. Daarom kunnen zij deze patiënten doorverwijzen naar het spreekuur van de arts voor verstandelijk gehandicapten in het Elkerliek. Zij onderzoekt de mogelijke oorzaak van de klachten en start eventueel een behandeling.

Om tot een zo nauwkeurig mogelijke diagnose te komen, heeft de arts verstandelijk gehandicapten alle faciliteiten van het Elkerliek tot zijn beschikking, zoals bloed- en röntgenonderzoek. Ook kan hij patiënten doorsturen naar een medisch specialist als dat nodig is. Het spreekuur biedt naast medisch zorg ook psychosociale ondersteuning. Voor de patiënt en de ouders of begeleiders is voldoende ruimte om vragen te stellen en problemen aan de orde te stellen.

Contact

VG-spreekuur

Het spreekuur wordt zoveel mogelijk wekelijks gehouden op wisselende dagdelen in Deurne, eventueel aangevuld met een ander dagdeel.

U heeft een verwijzing van de huisarts of een andere specialist nodig.  Hiermee neemt u of uw begeleider/familielid contact op met de AVG-polikliniek om een afspraak te maken. De huisarts, begeleider, MEE  of ORO kan behulpzaam zijn bij het regelen van een indicatie, als dat nodig is.

De polikliniek is bereikbaar op telefoonnummer 0492 53 00 51 .

Specialisten

Berg- Leer, mevrouw drs. E.J.C. van den

Arts voor verstandelijk gehandicapten

Goorts, mevrouw drs. J.E.T.M

Arts voor verstandelijk gehandicapten