VaatrisicopolikliniekWat is de vaatrisicopolikliniek?

Patiënten met hart- en vaatziekten worden vanuit verschillende specialismen naar deze polikliniek verwezen. Er is altijd het risico dat u opnieuw met een ziekte aan hart- en/of vaten te maken krijgt. In deze speciale polikliniek worden problemen opgespoord en behandeld, risicofactoren benoemd en leefstijladviezen gegeven. Op deze afdeling willen we voorkomen dat er opnieuw iets voorvalt, de zogenaamde secundaire preventie.

Wat kunt u verwachten?

Voordat u bij de polikliniek binnen bent, hebt u al een vragenlijst ingevuld en opgestuurd. Uw eerste contact is met een verpleegkundig specialist die een behandelplan maakt voor leefstijlverandering en risicoreductie.

Na een verwijzing van de behandelend specialist, wordt door de verpleegkundig specialist in overleg met de patiënt een behandelplan gemaakt voor leefstijlverandering en risicoreductie. Dit gesprek duurt ongeveer drie kwartier. Na vier tot zes weken heeft u een vervolgafspraak. Dan worden de bevindingen van het eerste gesprek en de onderzoeken besproken. De behandeling kan nu starten, daarvoor komt u vaak nog enkele keren terug bij deze polikliniek.

Contact

De vaatrisicopolikliniek is de vinden op de locatie Helmond en is te bereiken van maandag t/m vrijdag van 08.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 16.30 uur via 0492-59 51 66 of via vaatrisicopoli@elkerliek.nl.

Specialisten

Bos - van Rossum, mevrouw drs. W.T.G.J.

Vaatchirurg

Stultiëns, de heer drs. G.N.M.

Vaatchirurg