3-daagse Samen Beslissen in het Elkerliek

U bevindt zich hier: Home | Over ons | Goede zorg doen we samen | 3-daagse Samen Beslissen in het Elkerliek

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

3-daagse Samen Beslissen in het Elkerliek

U bent van harte welkom: di. 18, wo. 19, do. 20 september 2018

Beslissen doen we samen in het Elkerliek
De tijd dat de arts zei: “Dit gaan we doen”, is voorbij.

Tijdens de 3-daagse Samen Beslissen hebben we een programma voor u samengesteld om samen in gesprek te gaan over wat Samen Beslissen voor u kan betekenen. Een van onze klantbeloften is niet voor niets ‘U praat mee over uw behandeling’, want u bent namelijk zelf de specialist over uw leven. Hoe ziet uw leven er uit en wat wilt u tijdens of na uw behandeling blijven doen? Waar heeft u behoefte aan en wat zijn uw wensen? Dit kunt u samen met uw arts op een rijtje zetten en kijken welke behandeling of aanpak het beste bij uw situatie past. De arts legt de voor- en nadelen uit en u beslist samen wat het beste voor u is.

Samenspel

Hierbij gaat het om een samenspel tussen de behandeld arts of gespecialiseerd verpleegkundige, de patiënt en zijn naaste of mantelzorger. Om dit proces van Samen Beslissen goed vorm te geven, is een aantal middelen inzetbaar. Zo zijn onze zorgverleners zich steeds meer bewust van wat er komt kijken bij het voeren van goed gesprek en willen daar ook in getraind worden. Er worden spiegel gesprekken georganiseerd, waarbij patiënten vertellen over hun ervaringen en zorgverleners luisteren en leren. Ook maken we onze artsen bekend met de keuzehulpen die voor verschillende aandoeningen beschikbaar zijn. Een keuzehulp kan u en uw naaste, helpen om inzicht te krijgen in welke behandeling het beste aansluit bij uw situatie. De arts bespreekt de ingevulde keuzehulp met u, zodat voor u beiden duidelijk is wat uw wensen zijn.

MijnElkerliek

Samen Beslissen hangt samen met het houden van eigen regie op het zorgproces. Als patiënt houdt u graag zelf grip op de situatie, u houdt graag het overzicht. Dat kan door uw stem te laten horen in de spreekkamer, maar ook door bijvoorbeeld inzicht te hebben in uw medische geschiedenis en eventueel komende afspraken. Een duidelijk overzicht van deze informatie vindt u op MijnElkerliek. Dit is het patiëntenportaal van het Elkerliek, bereikbaar via een veilige verbinding en via een veilige inlog met uw DigiD-code. Ook hiermee helpen wij u graag verder tijdens de 3-daagse Samen Beslissen op 18, 19 en 20 september.