RevalidatiegeneeskundeWat is Revalidatiegeneeskunde?

Heeft u blijvend lichamelijk letsel of een functionele beperking? Dan wordt u behandeld door een revalidatiearts. De revalidatiegeneeskunde richt zich op het voorkomen, terugbrengen en genezen van dergelijk letsel.

De revalidatiearts helpt u om blijvende beperkingen te voorkomen. Als dat niet mogelijk is, werkt de revalidatiearts samen met u om uw beperking zo goed mogelijk in uw leven, uw omgeving en de maatschappij in te passen.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens het eerste consult in het Elkerliek ziekenhuis analyseert de revalidatiearts uw problemen. Als de revalidatiearts over voldoende informatie beschikt, kan een advies worden gegeven of een behandeling bij u worden voorgesteld die het beste bij uw probleem aansluit. De behandeling kan plaatsvinden bij een therapeut bij u in de buurt of bij een van de therapeuten in het ziekenhuis. Daarnaast werkt de revalidatiearts samen met andere specialisme( bijvoorbeeld met de neuroloog en de vaatchirurg) en er zijn gecombineerde spreekuren met de orthopedisch schoenmaker en de orthopedisch instrumentmaker.  

Revalidatiegeneeskunde in het Elkerliek ziekenhuis bestaat uit drie revalidatieartsen. Ze maken onderdeel uit van een netwerk van revalidatie professionals in Zuidoost-Brabant.

Specialisten

Maas- van Weert, mevrouw drs. K.

Revalidatiearts

Sopacua, de heer drs. M.

Revalidatiearts

Polikliniek Revalidatiegeneeskunde

De revalidatieartsen houden hun spreekuren op locatie Helmond. In het ziekenhuis volgt u de borden 'revalidatieartsen'. Het spreekuur vindt uitsluitend plaats volgens afspraak, hiervoor is een doorverwijzing van uw huisarts of andere medisch specialist nodig.

Locatie:
Helmond

Telefoon:  
0492-595620

Telefonisch bereikbaar:
Maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur