RadiologieWat is Radiologie?

Radiologie is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met het opzoeken van de aard en de plaats van een ziekte, aandoening of letsel door middel van stralen of geluidsgolven. Meestal wordt daarbij röntgenstraling gebruikt, maar het kan ook met geluidsgolven of door gebruik te maken van magnetische velden.

Uitslag van het onderzoek

De uitslag van het onderzoek krijgt u van uw behandelend arts of huisarts. Bij spoedeisende zaken en/of als uw arts hierom vraagt, geven wij een voorlopig bericht aan u mee zodat de behandelend arts of huisarts weet hoe hij/zij verder moet handelen.

Let op: voor een onderzoek heeft u altijd een verwijzing van de huisarts of een behandelend specialist nodig.


Wat kunt u verwachten?

Voor een aantal veel voorkomende onderzoeken zijn folders ontwikkeld. Hierin leest u wat u kunt verwachten. De folders zijn uiteraard niet bedoeld als vervanging van de mondelinge informatie die u van de specialist krijgt, maar als aanvulling daarop.

Specialisten

Gondrie, de heer dr. M.J.A.

Radioloog

Hulsen, de heer drs. H.T.

Radioloog

Doelman, de heer drs. C.

Radioloog en interventieradioloog (niet-) vasculair

Nijenhuis, de heer dr. R.J.

radioloog en interventieradioloog (niet-) vasculair

Wolk, de heer drs. S. van der

Radioloog

Polman, de heer drs. L.J.

Radioloog

Duijnhoven, de heer drs. J.P.J.

radioloog

Hartman, de heer drs. P.C.

Radioloog en interventieradioloog (niet-) vasculair

Westerhof, de heer dr. J.P.

Radioloog en interventieradioloog (niet-) vasculair

Veelgestelde vragen

Wat zijn de openingstijden van de afdeling Radiologie?
Helmond: Maandag t/m vrijdag: 8:00-16:45 uur.
Deurne: Maandag t/m donderdag: 8.15 uur- 16:45 uur, vrijdag: 8:15-12:30 uur.

Moet ik altijd een afspraak maken voor een onderzoek op de afdeling Radiologie?
Ja, u dient voor elk röntgenonderzoek een afspraak te maken. Een verwijsbrief van uw behandelend arts is voor alle onderzoeken vereist. Vergeet u niet om deze verwijsbrief mee te nemen.

Hoe kan ik  mijn afspraak verzetten?
Als u een afspraak wil verzetten kunt u contact opnemen met de afdeling Radiologie 0492 - 59 56 06.

Ik heb een afspraak voor een  MRI-scan op zaterdag/zondag of in de avond kan dat?
Om de toegangstijd voor dit onderzoek zo kort mogelijk te houden worden MRI onderzoeken ook in het weekend en tijdens de avonduren uitgevoerd.

Wanneer heeft de arts de uitslag van mijn onderzoek?
Indien u door uw huisarts bent doorverwezen voor onderzoek op de afdeling radiologie, zal de uitslag van het onderzoek naar uw huisarts worden gestuurd. Uw huisarts zal de uitslag ontvangen binnen 5 werkdagen na het uitvoeren van het onderzoek. Indien u door uw behandelend specialist bent doorverwezen voor onderzoek op de afdeling radiologie, krijgt u de uitslag van deze specialist tijdens de afspraak die hiervoor met u gemaakt is door de polikliniek. Indien u nog geen vervolgafspraak heeft, kunt u contact opnemen met de polikliniek van uw behandelend specialist.

Ik ben (mogelijk) zwanger. Kan ik dan wel een radiologisch onderzoek of behandeling ondergaan?

Bent u (mogelijk) zwanger, dan is er in het geval van echografie geen beperking. Voor overige onderzoeken is het verstandig om dit te bespreken met de aanvrager van het onderzoek, in verband met mogelijke risico’s. Er kan, als dat nodig is, gekozen worden voor een ander onderzoek. Soms is uitstel van het onderzoek beter.

Kan ik mijn radiologiebeelden opvragen?
U kunt uw radiologiebeelden bij ons opvragen. Wij zullen de beelden van uw onderzoek per e-mail naar u sturen. Hiervoor hebben wij een geldig e-mailadres en mobiel telefoonnummer nodig. Deze kunt u via www.elkerliek.nl/MijnElkerliek toevoegen aan uw dossier, als deze gegevens er nog niet in staan. De beelden moeten minstens vier dagen geleden gemaakt zijn, voordat wij deze mogen verzenden.

Wat zijn de kosten van mijn onderzoek?
Stel een vraag over uw rekening via een E-consult in de MijnElkerliek omgeving. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Zorgadministratie, telefoon: 0492-595383 (elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur), E-mail: infonota@elkerliek.nl Bij vragen over betalingen kunt u contact opnemen met de Financiële Administratie, telefoon: 0492-595378 (tijdens kantooruren), E-mail: infonota@elkerliek.nl Verder verwijzen wij u naar onze algemene pagina: https://www.elkerliek.nl/Kosten

Aandoeningen en behandelingen

Radiologie contact

Tel. 0492 - 59 56 04

Locatie Helmond
Afdeling Radiologie bevindt zich op de tweede etage.
Maandag t/m vrijdag: 08.00 - 16.45 uur.

Locatie Deurne
Afdeling Radiologie bevindt zich op de eerste etage.
Maandag t/m donderdag: 08.15 - 16.45 uur
Vrijdag: 08.15 - 12.30 uur.

Afspraak maken

Afdeling Radiologie werkt alleen op afspraak. Voor een aantal geselecteerde onderzoeken is het mogelijk om zelf een afspraak te maken met een ZorgDomein-verwijzing. Voor overige onderzoeken zal de afdeling Radiologie contact met u opnemen om de afspraak te maken.