Leven in BalansTrainingsprogramma voor patiënten met een chronische vorm van kanker.

Wat is Leven in Balans?

Dit unieke oncologische revalidatieprogramma, ontwikkeld door het Elkerliek ziekenhuis, is bestemd voor mensen die bekend zijn met kanker en weten dat zij niet meer beter worden. Het programma biedt fysieke en mentale ondersteuning en is volledig aangepast aan de wensen van de patiënten. Leven in Balans draagt bij aan het vinden van een nieuw evenwicht voor patiënten die blijvend moeten leven met kanker en de gevolgen daarvan.

Wat kunt u verwachten?

Leven in Balans heeft een beweegprogramma met groepsbijeenkomsten. Gedurende tien weken gaan deelnemers twee maal per week in kleine groepen anderhalf uur bewegen (inclusief rust/koffie/thee). Verbetering van conditie, plezier in bewegen en lotgenotencontact staan voorop.

Zes themabijeenkomsten, waarvan  vier voor de deelnemers en twee voor de partner zonder deelnemer, maken deel uit van het revalidatieprogramma.
De themabijeenkomsten vinden plaats in Inloophuis de Cirkel in Helmond. Tijdens deze bijeenkomsten komen onderwerpen ter sprake zoals verwerking, sociale steun en ‘hoe verder’.

Het revalidatieprogramma ‘Leven in Balans’ valt onder vergoeding fysiotherapie. Informeer naar de vergoedingsmogelijkheden voor fysiotherapie bij uw zorgverzekering.

Contact

Wilt u zich aanmelden voor ‘Leven in Balans’? Bespreek dit dan met uw behandelend specialist (ook als u in een ander ziekenhuis onder behandeling bent) of uw huisarts en neem contact op met Secretariaat Fysiotherapie. Ook voor vragen kunt u contact opnemen.

Elkerliek ziekenhuis  
Secretariaat Fysiotherapie
Telefoon: 0492-59 56 20
E-mail: oncologischerevalidatie@elkerliek.nl

Meer informatie over de afdeling oncologie.