Fysiotherapie bij een chronische vorm van kankerTrainingsprogramma voor palliatieve patiënten

Wat is Fysiotherapie bij een chronische vorm van kanker?

Uit onderzoeken is gebleken dat het volgen van een trainingsprogramma door mensen die oncologisch zijn behandeld een zeer gunstig effect kan hebben op vermoeidheid en kwaliteit van leven. Dit programma is gebaseerd op conditie, kracht en vaardigheid. Ook dit programma is een “zorg-op-maat”-programma wat betekent dat er duidelijk rekening wordt gehouden met uw mogelijkheden van dat moment.

Wat kunt u verwachten?

Het programma vindt 2 keer per week plaats (locaties Helmond en Deurne), duurt ongeveer 50 minuten en wordt gegeven door een oncologiefysiotherapeut. Het programma duurt 3 maanden en wordt als “chronische fysiotherapie” gedeclareerd (fysiotherapie bij kanker) waardoor de eerste 20 behandelingen voor eigen rekening komen of door uw aanvullende verzekering kunnen worden gedekt (zie polisblad) en vanaf de 21ste behandeling wordt vergoed door de basisverzekering.

Contact

U kunt zich opgeven via de behandelend specialist of huisarts door u aan te melden bij het secretariaat van de revalidatieafdeling van het Elkerliek ziekenhuis te Helmond. Er zal met u een afspraak gemaakt worden voor een intakegesprek waarna het programma zal starten.

Heeft u nog vragen over dit programma? Neem dan contact op met de afdeling Revalidatie 0492 - 59 56 20