Wát een kans!

U bevindt zich hier: Home | Weblogs | Wát een kans!

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Wát een kans!

Geplaatst: 29-5-2017

Wát een kans! Fantastisch. Vanaf 1 juni mag ik samen met Jean-Pierre van Beers leiding geven aan al die mooie ontwikkelingen in het Elkerliek ziekenhuis. Op het moment dat deze tekst op ‘onze’ website staat, zit ik nog middenin mijn ‘honeymoon’ zoals ik het noem. Kennismaken met zoveel mogelijk Elkerliekers. Praten en vooral luisteren, want ik ben benieuwd. Benieuwd naar wat er leeft, waar iedereen mee bezig is, hoe mensen zich verbonden voelen met het ziekenhuis en waar ze trots op zijn? Ik wil in deze eerste fase vooral ‘in gesprek’.

Na meer dan vijftig jaar ben ik nu voor het eerst van mijn leven aan het werk op mijn geboortegrond. Mijn wieg stond in de Kerkstraat, in het centrum. In het stukje dat door de aanleg van de Traverse inmiddels niet meer bestaat. Ik ben zo’n beetje aan de voet van de Traverse geboren dus. Lang heb ik trouwens niet in Helmond gewoond. Het grootste deel van mijn loopbaan heb ik in Groningen gewerkt, maar ik vind het geweldig om nu hier terug te keren. Vooral omdat ik nog een keer stevig de bakens wil verzetten.

Ik vind het goed om af en toe uit je comfortzone te stappen en iets nieuws aan te pakken. Dat heb ik altijd gedaan en dat wil ik nu ook. Ik wil mezelf nog een keer uitvinden.

Mijn eerste indruk van het Elkerliek is dat ik het een prachtig ziekenhuis vind. Mooi, ruim opgezet, schoon en eigentijds, meegegroeid in de tijd. Wat ik kan toevoegen? Dat gaan we zien. Ik wil in ieder geval graag een bijdrage leveren aan het optimaal faciliteren van de professionals hier. Ik wil mensen maximale verantwoordelijkheid geven, met als voornaamste doel om ze de kans te geven hun werk optimaal en met plezier te kunnen doen. Want alleen als dat gebeurt kunnen we invulling geven aan datgene wat de mensen in de regio van ons mogen verwachten: een gastvrij ziekenhuis waar je welkom bent, waar je als patiënt serieus genomen wordt, waar we goede zorg verlenen, waar we belang hechten aan een goede samenwerking met de huisartsen in de regio én met de specialistische centra in ons land.

De kennismaking met het Elkerliek bleek liefde op het eerste gezicht. Ik had hele prettige gesprekken met de Raad van Toezicht en met mijn naaste collega Jean-Pierre van Beers. Ik denk dat we elkaar prima aanvullen. Die samenwerking voelt vanaf het eerste moment goed; wij gaan een mooie tandem vormen.

Graag wil ik in de komende jaren, samen met de medewerkers, een goede en toekomstgerichte weg uitstippelen. Dat pad, die weg kun je als bestuur nooit alleen vormgeven. Dat moet je samen doen. Met mensen die bereid zijn hun nek uit te steken, die verantwoordelijkheid willen nemen en die de weg klaar maken voor een gezonde toekomst van dit mooie ziekenhuis. Ik vind het een geweldige uitdaging om daar een bijdrage aan te mogen leveren.

Eveline de Bont
Per 1 juni bestuurder Elkerliek ziekenhuis

14484 keer gelezen

Meer Weblogs

 • Video-afspraken maken behandelingen op afstand mogelijk

  29-7-2020

  ‘Al jaren wilde ik graag meer doen met video-afspraken. Dit wordt ook wel beeldbellen of consult op afstand genoemd. Dit om efficiënter te werken, maar het past ook bij mijn drang om de zorg te vernieuwen,......

  Lees verder

 • 'Corona-nazorg, een hele uitdaging!'

  15-6-2020

  Elske Berkvens (klinisch fysiotherapeut) en Hester van Groningen (longarts) vertellen hoe het Elkerliek en regionale zorgpartners gezamenlijk een corona nazorgtraject hebben opgezet....

  Lees verder

 • ‘Vliegende kiep’ op de SEH

  1-4-2020

  De komende tijd brengen we een aantal medewerkers uit het Elkerliek in beeld voor wie hun werk sterk veranderd is in deze coronatijd. Als eerst komt Hetty Bouwman aan het woord. Hetty werkt normaal......

  Lees verder

Weblog overzicht